Za šetnju bez majice u Budvi kazna 500 eura?

Autor:

Za šetnju bez majice u susjednoj Hrvatskoj u Hvaru predviđena je kazna od 500 eura, a ovu odluku planira da uvede i opština Budva.

4
A- A A+
novac Foto: MONDO/Mario Milojević

  Takođe, po ugledu na komšije Budva planira da uvede i kaznu za šetnju u kupaćem kostimu koja će iznositi 600 eura, dok će kazna za jelo i piće na javnoj površini biti 700 eura, prenosi RTV Budva.

Iz nadležnih službi su saopštili da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana i turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinam, potrebno je da što veći broj građana pomogne svojim sugestijama u kreiranju nacrta ove odluke.

Kako prenosi RTV Budva, odlukom o pomenutoj kazni se mogu propisati i razna druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada i glasne muzike.

Takođe, kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim djelatnostima potrebno je da svi građani učestvuju u njenom formiranju.

“Zbog gore navedenog Javni poziv za prethodno konsultovanje trajaće dva mjeseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresovana lica kroz ovu odluku mogla riješiti probleme koji do sada nijesu bili definisani postojećim propisima”, kažu, prenosi  RTV Budva, iz nadležnih opštinskih službi.

Tagovi:
Sve vijesti