Najveća plata ove godine 54.440 eura!

Autor:

Najveća plata isplaćena u Crnoj Gori ove godine iznosila je 54.440 eura i dobio je domaći građanin zaposlen u sektoru bankarstva i monetarnog posredovanja, piše Pobjeda.

1
A- A A+
novac, evro, evri, strana valuta, valute, 100 evra pare valuta menjačnica Foto: MONDO/Mario Milojević

  Podgorički dnevnik navodi da je ova zarada iznosila 106 prosječnih koje se kreću od 510 do 514 eura zavisno od mjeseca, odnosno 282 sadašnja minimalca koji je 193 eura!

Iz Poreske uprave Pobjedi su saopštili da je na dan 16. maj 2019. godine najveća neto zarada isplaćena za obračunske periode januar april iznosila je 54.440 eura, a sa obračunatim i prijavljenim porezima i doprinosima 96.354 eura.


Isplaćena je rezidentnom licu zaposlenom u djelatnosti bankarstva i monetarnog posredovanja.

I druga najveća zarada ove godine u Crnoj Gori - 41.292 eura,isplaćena je u istom sektoru i takođe našem građaninu, a ne stranac koji radi u Crnoj Gori.

Na trećoj poziciji u ovom dijelu godine je zarada od 34.337 eura koja je isplaćena rezidentnom licu zaposlenom u djelatnosti vazdušnog saobraćaja.

Iz Poreske uprave su naveli da su ove enormne zarade isplaćene samo u jednom mjesecu pa se ne može zaključiti da se radi o redovnom mjesečnom primanju zaposlenih, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja, iako su unijeti u IOPPD obrasce pod šifrom 1-zarade pa se kao takvi i vode u sistemu Poreske uprave.

Sve vijesti