"EU i NATO šansa za bolji život"

Autor:

Crna Gora jasno je orijentisana ka Evropskoj uniji i Nato-u, što vidimo kao osnovni preduslov za poboljšanje kvaliteta života, kazao je premijer Duško Marković u intervjuu za njemački Euroaktiv, prenosi RTCG.

0
A- A A+
Duško Marković Foto: Vlada Crne Gore/B.Ćupić

  "Posmatrajući unutrašnju situaciju u Crnoj Gori, još mnoge poteškoće treba da budu prevaziđene prije pristupanja Evropskoj uniji, ali odlučni smo da ostavimo za sobom našu političku prošlost", navodi Marković poručujući da Crna Gora novu šansu traži u Evropskoj uniji, prenosi RTCG.

Zbog unutrašnje situacije u Crnoj Gori, prije ulaska u EU treba prevazići pojedine prepreke.

"Odlučni smo da svoju političku prošlost ostavimo iza sebe", rekao je Marković, ističući da Crna Gora teži ka EU, iako je kandidatura za članstvo bila, u to vrijeme teška odluka za Crnu Goru.

"Osnovni preduslov za naše pristupanje EU će biti napredak u vladavini prava. Bio sam i ministar pravde i znam da tu ima još posla", rekao je Marković.

"Imamo jednu od najbržih rastućih ekonomija u Evropi. U posljednje dvije godine primili smo direktne strane investicije u vrijednosti od milijardu i po eura", naveo je Marković, prenosi RTCG.

Sve vijesti