Kalić zbog štete na hameru traži 20,930 eura!

Brat kontroverznog biznismena Safeta Kalića, Mersudin Kalić, zatražio od države naknadu štete za vozilo “hamer” koje mu je bilo oduzeto i dato na korišćenje SAJ-u.

Kalić zbog štete na hameru traži 20,930 eura! Foto: MONDO

Prema nalazima vještaka, dok je bilo u vlasništu države, na džipu je nastala šteta od 20.930,36 eura, pa su Kalićevi zastupnici od dražve traže taj iznos, piše Dan.

List navodi da je vještak ranije sačinio nalaz i mišljenje u kojem je naveo visinu štete koja je nastala na vozilu, ali je nakon primjedbi zastupnika interesa države uradio dopunu nalaza i mišljenja.

Podgorički dnevnik navodi da je na jučerašnjem ročištu po tužbi Kalića protiv države u Osnovnom sudu u Podgorici, zastupnik države imao primjedbe i na dopunu nalaza ali nije tražio da se sačini novo vještačenje. 


Kalićev zastupnik je tražio da sud u potpunosti usvoji tužbeni zahtjev, dok je zaštitnik interesa države predložio suprotno rješenje.

Sporno vozilo zbog kojeg je podnesena tužba država je oduzela kada je protiv Safeta Kalića, njegove supruge Amine i brata Mersudina pokrenut postupak zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca, podsjeća Dan.

“Hamer” je bio u vlasništvu države bilo pet godina a na osnovu zakonske odredbe o ustupanju privremeno oduzete imovine u humanitarne svrhe, bio je ustupljen na korišćenje Specijalnoj antiterorističkoj jedinici (SAJ).

Službenici te jedinice su koristili Kalićevo vozilo i prilikom razbijanja protesta u oktobru u 2015.godine.

Prema nalazu vještaka materijalna šteta na vozilu procijenjena na 4.877 eura, a da visina amortizacije iznosi 16.053 eura.

Sve vijesti