Najavljen novi Call of Duty - neće vam se svidjeti!

Autor:

Umjesto regularne igre najavljena verzija, koju niko niti je očekivao niti želio.

Najavljen novi Call of Duty - neće vam se svidjeti! Foto: MONDO portal / Activision / Call of Duty Call of Duty Mobile

Ovih dana nekako svi čekamo da vidimo to koji će ovogodišnji Call of Duty naslov stići, a sve ukazuje na to ćemo kasnije ove godine igrati Modern Warfare 4. Igra će, navodno doći SA singlplejer kampanjom i BEZ Battle Royale moda igranja. Ako želite da znate sve detalje ove igre, koje zna i Play! Zine ekipa, preskočite slobodno sledećih nekoliko pasusa i odatle počnite da čitate vest!

I dok mi čekamo na pravu igru Activision je predstavio novu, ali ne onu kojoj se svi nadamo, naravno, već Call of Duty Mobile. Mobilna igra je predstavljena kratkim videom u kojem se govori o tome da igrače očekuje prepoznatljivo multiplejer iskustvo, kultni likovi franšize na poznatim mapama, kao i dosta prilagođavanja, zbog mikrotransakcija, naravno, koje će u ovoj, kao i svakoj “Free to Play“ igri iskakati iz svakog menija i “vrištati“ daj pare, daj pare! …

Pročitajte i ovo: Nejmar iskulirao “Zlatnu loptu“ zbog Call of Duty igre

Ono što se potencijalno očekuje je i Battle Royale mod, jer u najavi vidimo avion sa prostranstvima sličnim Blackout komponenti iz prethodnog CoD-a, a u okruženju se nalaze i neki psi. Call of Duty Mobile će, očekivano, biti besplatan za igranje, a zainteresovani se mogu već sad prijaviti za pristup igri na Google Play i AppStore prodavnicama.

Igrači nisu oduševljeni, jer nisu čekali na ovakvu igru, a mnogi smatraju da je ona napravljena samo da bi "sisala" resurse igrača i to uglavnom novac.

Izvor: Call of Duty

Sve što mislimo da znamo o Call of Duty: Modern Warfare 4

Prije oko godinu dana je dosta intrigantna vest bila da će Call of Duty: Black Ops 4 biti prva igra u dugogodišnjem serijalu pucačina, koja dolazi bez singlplejer kampanje. Sad, izgleda da Battle Royale neće biti deo ovogodišnje Call of Duty sage, za koju se već uveliko priča da je Modern Warfare 4.

GamingIntel je na osnovu izvora bliskih izdavaču i razvojnom studiju saznao da MW4 čekaju velike promene!

Prva je spomenuti izostanak Battle Royale moda, a druga je to da neće više biti Specialists klasa, pa samim tim i likova, koji nose određena oružja i sposobnosti. Klase su bile meta kritike velikog broja igrača, pa će biti pravo osvježenje vidjeti da svako može da bira svoj loadout i da uskoči u bitku. Pošto nema Battle Royale moda, Infinity Ward će se koncentrisati na povratak singlplejer kampanje, prefinjeniji multiplejer, kao i kooperativni mod igranja, o kojem se trenutno ne zna puno.

GamingIntel je dosta puta otkrivao stvari vezane za Call of Duty igre i većina se ispostavila tačnim, tako da stvarno očekujemo novi CoD bez Battle Royale moda, ali kao i uvijek očekujemo zvaničnu potvrdu. Razloga za izostanak ovog moda je mnogo, a jedan od njih može biti to da će Activision dalje održavati Blackout, pa čak ga i eventualno načine besplatnim, ako je vjerovati drugim glasinama.

Call of Duty, Call of Duty Mobile, Call of Duty nova igra, Call of Duty MW4, CoD, CoD MW4 Foto: MONDO portal / Activision / Call of Duty

Sve vijesti