Nasilnici iz Berana biće smješteni u JU Centar Ljubović

Autor:

Određen privremeni smještaj

Nasilnici iz Berana biće smješteni u JU Centar Ljubović Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija

Postupajući po predlogu Višeg državnog tužilaštva za pokretanje pripremnog postupka sa predlogom za određivanje pritvora protiv trojice maloljetnika iz Berana, sudija za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju, Vanja Rakonjac donijela je rješenje kojim je odredila mjeru privremenog smještaja u JU Centar “Ljubović”.

Maloljetnici, učenici Osnovne škole “Radomir Mitrović” u Beranama, osumnjičeni su za zlostavljanje dvanaestogodišnje učenice.

Maloljetni R.J. (15) se sumnjiči za obljubu, nedozvoljene polne radnje i ucjenu, dok je B.B.(15) osumnjičen za obljubu i dječju pornografiju, L.M.(14) se sumnjiči da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje, njima je određeno zadržavanje.

Zbog sumnje da je ucjenjivao djevojčicu podnijeta je krivična prijava R.M. (14), dok se A.M. sumnjiči za obljubu nad djevojčicom.

Sumnja se da su dječaci djevojčicu u više navrata, ucjenjivali i prisiljavali da im donosi novac i druge vrijedne stvari, a vodili su je i na izletište koje se nalazi u blizini škole. Osumnjičeni su je navodno ucjenjivali eksplicitnim video-snimkom.

Sve vijesti