Napadač prenosio ubijanje uživo! (VIDEO)

Autor:

Jedan od napadača koji je pucao na vernike u džamiji na Novom Zelandu prenosio je uživo preko Facebooka kako puca na vernike. UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE I VIDEO SNIMAK!

Napadač prenosio ubijanje uživo!  (VIDEO) Foto: Tanjug/AP/Mark BakerSnimak u trajanju od 16 minuta postavljen je na stranicu koja pripada Brentonu Tarantu, ali ga je Facebook ubrzo obrisao.Snimak je napravljen očigledno preko kamere koju je nosio na svojoj glavi. On pokazuje muškarca kako se u borbenoj vojnoj opremi vozi do džamije Al Nur u centru Krajstčerča.

Pošto je parkirao vozilo, uzima jednu od više pušaka iz kola i ulazi u džamiju. Zatim, približivši se vratima počinje da puca.

Izvor: Youtube/PIX CBS SF Bay Area


Na snimcima se vidi i kako je ovaj muškarac proveo u džamiji nekoliko minuta, menjajući municiju nekoliko puta.

U jednom trenutku izlazi iz džamije da uzme još jedno oružje iz automobila, puca na ljude na ulici a zatim se vraća i sistematski puca u tela.

Novi Zeland: Masakr u džamijama, 49 mrtvih!


Zatim odlazi, pucajući u još jednu prolaznicu na ulici, pre nego što se odvezao svojim automobilom, ispalivši još jedan hitac kroz prozor.

Izvor: Youtube/fox news


Policija je saopštila da radi na tome da ukloni snimak sa Interneta.

Oglasio se i Facebook navodeći da je uklonio zabrinjavajuće profile i da je obrisao sve poruke podrške napadima.

Australijski premijer Skot Morison potvrdio je da je jedan od četvoro uhapšenih napadača na džamije na Novom Zelandu državljanin Australije i za njega rekao da je "ekstremista, desničarski, nasilni terorista".

AP prenosi da je muškarac koji je preuzeo odgovornost u objavljenom manifestu saopštio da je 28-godišnji Australijanac bele puti koji je na Novi Zeland došao s jedinim ciljem da isplanira i obuči se za napad.

Novozelandska policija objavila je da je uhapsila četiri osobe.

Ukupno 49 osoba je ubijeno a više od 20 teško ranjeno u masovnim pucnjavama na dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu.

Pogledajte fotografija sa lica mesta.

Tagovi:
Sve vijesti