"Totalno bezbjedno. Kak'e eksplozije..." (ANKETA)

Prije manje od godinu dana u centru Podgorice, u sred dana, došlo je do pucnjave koja je odnijela i jednu slučajnu žrtvu, a u nedjelju ujutru eksplozija u blizini muzičke škole ugrozila je bezbjednost svih koji su se tu slučajno našli

"Totalno bezbjedno. Kak'e eksplozije..." (ANKETA) Foto: MONDO

Ovaj stravičan događaj bio je upozorenje građanima da kriminalni klanovi za svoje obračune više ne biraju ni mjesto ni vrijeme.

Zbog "pogoršane bezbjednosne situacije", nakon ubistva Miloša Šakovića u kafiću Forum u Podgorici, prilikom kojeg je slučajno nastradao i Radivoje Jovanović,  tadašnji direktor Uprave policije Slavko Stojanović, načelnik Centra bezbjednosti Jovica Rečević i rukovodilac podgoričkog centra Agencije za nacionalnu sigurnost Milan Kovačević podnijeli su ostavke na te funkcije. Novoizabrani direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je tada da će nadležni organi učiniti sve da se obračuni klanova, koji su do sada odnijeli više od trideset života, suzbiju.

Međutim, eksplozija koja se dogodila u nedjelju, nešto prije 10:30 sati ujutru, u državi koja je lider u Evropi po broju policajaca, u centru Glavnog grada, svega nekoliko metara od muzičke škole, potvrđuje ne samo da problem kriminala i ubistava nije suzbijen, već i da običan prolaznik može biti potencijalna žrtva slučaja.

Cetinjanin stradao u eksploziji kola u Podgorici! FOTO

Razgovarali smo sa građanima Podgorice o ovom problemu, pitali smo ih da li se osjećaju sigurno na ulicama svog grada, kako iz njihovog ugla izgleda bezbjednosna situacija i gdje treba tražiti odgovornost i rješenje.

EVO ŠTA SU NAM ODGOVORILI:

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Sve vijesti