Prodaju se hale "Radoja Dakića", advokati nezadovoljni

Autor:

Četiri hale bivše fabrike "Radoje Dakić" biće prodate kompanijama Lojal i Voli trejd za trećinu procijenjene vrijednosti u postupku neposredne pogodbe, saopštio je stečajni upravnik Mladen Marković

Prodaju se hale "Radoja Dakića", advokati nezadovoljni Foto: MONDO

On je, kako je naveo u obavještenju o namjeri unovčenja imovine, ovu odluku donio zbog dosadašnjih bezuspješnih prodaja putem javnog nadmetanja, jer za taj dio imovine nije bilo zainteresovanih, piše Pobjeda.

Voli trade je dostavio deset hiljada nižu ponudu za halu površine 1,5 hiljada kvadrata, procijenjenu na 41,5 hiljada eura. Nikšićka kompanija Lojal je za imovinu procijenjenu na 625,1 hiljadu eura ponudila 190 hiljada i to za tri hale ukupne površine petnaest hiljada kvadrata.

Iz advokatske kancelarije "Prelević", koja zastupa 339 razlučnih povjerilaca, nijesu zadovoljni takvom odlukom Markovića.

Advokatska kancelarija "Prelević" zbog nezadovoljstva ovakvom odlukom podnijela je prigovor stečajnom sudiji Blažu Jovaniću, ističući da je prodaja javnim nadmetanjem i javnim prikupljanjem ponuda povoljniji način unovčenja imovine.

"Ukupna procijenjena vrijednost objekata je 666,61 hiljadu eura. Ukupna ponuđena cijena za prodaju neposrednom pogodbom 221 hiljada, dakle manje od trećine procijenjene vrijednosti, odnosno, diskont od 60 odsto", stoji u prigovoru.

Voli za parcele Radoja Dakića nudi 5,65 miliona!

Takva pogodba bi, smatraju u toj kancelariji, bila opravdana samo ako u narednim postupcima javne prodaje ne bude zainteresovanih kupaca, te ako bi prodajna cijena imovine uz umanjenje od deset odsto nakon neuspjelih javnih prodaja pala ispod jedne trećine procijenjene vrijednosti.

Iz kacelarije "Prelević" su naveli da je ranijom prodajom hale Bravarske obrade obezvrijeđena imovina i nanijeta šteta stečajnoj masi, imajući u vidu da je procijenjena vrijednost iznosila 1,2 miliona eura, dok je u izvršnom postupku hala prodata za 622 hiljada eura.

Do sada je, u četiri javne prodaje, ponudu za imovinu "Dakića" dostavila Uprava za imovinu od 3,2 miliona eura za zemljište na kojem je planirana izgradnja ustanova kulture, zdravstva i školstva, kompanija Zetagradnja 20 hljada eura za 62 kvadrata, Voli 5,65 miliona eura za dvije parcele za izgradnju tržnog centra.

Sve vijesti