Za isplatu klijentima IBM-a oko 22 miliona

Autor:

Ukupni garantovani depoziti Invest banke Montenegro (IBM) u stečaju, koji bi trebalo da se isplate njenim klijentima, iznose oko 22 miliona eura, pokazuju podaci Fonda za zaštitu depozita (FZD).

0
A- A A+

Pare, novac, euri, euvo, evro, keš Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Direktor Fonda, Predrag Marković, Vijestima je kazao da se ti podaci odnose na datum 30. novembar prošle godine, kao i da će precizne informacije u vezi svih depozita u toj banci saopštiti kada FZD-u stečajni upravnik dostavi detaljne podatke.

"IBM banka je pošla u stečaj 4. januara. Na taj dan imenovan je stečajni upravnik, koji je u obavezi da u roku od deset radnih dana Fondu dostavi podatke o deponentima, depozitarima i njihovim obavezama. Prema podacima od 31. novembra prošle godine, ukupan iznos garantovanih depozita kod IBM banke u stečaju je oko 22 miliona eura", rekao je Marković.

On je objasnio da je utorak bio prvi radni dan nakon otvaranja postupka stečaja i da podatke očekuju do kraja naredne sedmice.

FZD će klijentima banke isplatiti zakonom garantovanih 50 hiljada eura, dok ostatak iznad te sume klijenti mogu dobiti iz diobe stečajne mase.

Stečaj u IBM banku je uveden 4. januara. Tog dana objavljen je na sajtu Centralne banke (CBCG) oglas o otvaranju stečajnog postupka, u kojem se navodi da je za stečajnog upravnika imenovan Milan Rakočević.

Povjerioci IBM-a pozvani su da u roku od 30 dana od objavljivanja oglasa u Službenom listu prijave stečajnom upravniku svoja potraživanjima sa dokazom.

Tagovi:
Sve vijesti