Škaljarci i Kavčani regrutuju studente i šalju u Srbiju

Autor:

Ozloglašeni kotorski kriminalni klanovi - "Škaljarski" i "Kavački", regrutuju u Crnoj Gori mladiće bez dosijea koji će u Beogradu obavljati prljave poslove, piše "Politika".

0
A- A A+
Crna Gora, crnogorska zastava, zastava Crne Gore Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Beogradski dnevnik piše, pozivajući se na nezvanična saznanja od dobro obavještenog sagovornika iz MUP-a Srbije, da su se kriminalni klanovi odlučili na "regrutaciju" nakon što je srpska policija nedavno proširila spisak bezbjednosno interesantnih osoba iz Crne Gore kojima je zabranjen ulazak u zemlju.

Snimak stigao iz inostranstva od “škaljaraca“?

"Mafija u Crnoj Gori aktivno vrbuje i angažuje momke od 20 do 25 godina. Imena ovih mladića nema u crnogorskim i srpskim policijskim evidencijama. Kao 'pokriće' svog boravka u Beogradu ti momci se često pozivaju na studiranje na Univerzitetu u Beogradu i drugim privatnim fakultetima u prestonici", navodi sagovornik "Politike".

Uhapšeni Vukotići, navodne vođe škaljarskog klana

List podsjeća da je crnogorski portal Borba nedavno prenio, citirajući takođe anonimnog sagovornika iz MUP-a Srbije, da je srpska policija na tragu osobama koje su poslednjih mjeseci ušle u Srbiju iz Crne Gore, za koje sada postoje operativni podaci da sarađuju sa klanovima.

Komandir policije obavještavao Kavački klan!

Borba navodi i da su kriminalni klanovi iz Crne Gore poslednjih mjeseci "razbijeni" odlukom MUP-a Srbije da im zabrani ulazak u Srbiju.

Sve vijesti