Đeljošaj: Albanska zastava trn u oku policiji!

Autor:

Mržnja koju iskazuju pojedine institucije prema nacionalnoj zastavi Albanaca u Crnoj Gori je problem koji je neuropsihjatriski slučaj, kazao je Nik Đeljošaj, predsjednik Albanske Alternative.

8
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački IlustracijaĐeljošaj je javno pozvao i predsjendika Skupštine Crne Gore, Ivana Brajovića da na prvoj redovnoj sjednici uvrsti u dnevni red Zakon o nacionalnim simbolima koji je usvojila Vlada Crne Gore u oktobru 2017. godina i proslijedila Skupštini, i predlog izmjene zakona o javnom redu koji je podnio potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu prije nekoliko dana.

Nimanbegu je predložio da se ukine zakonska odredba koja predviđa da se građani koji na javnom mjestu istakne ili upotrijebi zastavu, grb ili drugi simbol druge države, bez odobrenja, kazne novčano ili zatvorom.

 On smatra da je zastava Albanije u Crnoj Gori postala trn u oku službenika policije u Ulcinju i Malesiji.

"Koliko god budu angažovani, nijesu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo, kako bi smo odbranili našu zastavu, naš ponos koji vezuje Albanace bilo gdje", kazao je Đeljošaj i dodao da je nacionalna zastava Albanije od Skenderbega kroz vjekove bila i ostala simbol evropske civilizacije na ovim prostorima.

Na bedemima Svača vijori se albanska zastava!


"Pozivamo građane, koji budu kažnjeni zbog toga što vole sebe i svoju zastavu, da se jave Albanskoj alternativi kako bismo preuzeli sve troškove koje mogu imati dok predstavnici Albanaca ne riješe ovaj problem na institucionalni način. Takođe ih pozivamo, da nastave da istaknu svoju nacionalnu zastavu, i da istrpe još koji dan zaostale pojedince koji mrze Albanca, a koji su jos uvjek na odgovornim poslovima u Crnoj Gori", kazao je Đeljošaj.

Sve vijesti