"Vjerujemo da Srbija neće u ambasadi štititi bjegunca"

Autor:

Crna Gora vjeruje da Srbija neće odlučiti da u svojoj ambasadi štiti bjegunca od pravde, saopštio je danas crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović.

0
A- A A+
Srđa Darmanović Foto: MONDO/Gordana BojanićOn je u Briselu, na pitanje da prokomentariše pisanje pojedinih portala da je ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac povukao saglasnost da policija uđe u Ambasadu i uhapsi Branku Milić nakon direktive srpskog Ministarstva inostranih poslova, kazao da mu nije poznato tako nešto.

"Mi čekamo odgovor na taj slučaj. Vjerujemo da Srbija neće odlučiti da u svojoj ambasadi štiti bjegunca od pravde i nadamo se da će se stvari riješiti u skladu sa dobrim odnosima dvije zemlje", rekao je Darmanović koji je učestvovao na ministarskom sastanku NATO-a.

Na pitanje beogradski medija, kako poslije poslednjih dešavanja vidi odnose između Srbije i Crne Gore, Darmanović je kazao da su može reći da su odnosu dobri.

"U politici se pojavljuju razne debate i rasprave i ponekad predstavljaju izazove. Međutim naša ekonomska saradnja, politička i u evropskim integracijama robna razmjena ubjedljivo govore u prilog da su odnosi dvije zemlje dobri", rekao je Darmanović.

On je kazao da postoje određena pitanja, kao što je slučaj za sudski proces na koji se čeka odgovor Srbije i da to pitanje nije beznačajno jer se tiče vladavine prava i odnosa zemalja prema vladavini prava.

Sve vijesti