Krapović: Nisam predstavljao ni Opštinu ni partiju

Autor:

Predsjednik opštine Budva i funkcioner Demokrata, Dragan Krapović, poručio je da je na skupu koji je u srijedu održan u tom gradu predstavljao sebe, a ne Opštinu i partiju.

0
A- A A+
bilbord Foto: MONDO/Nela Majić

Komentarišući, kako je kazao, brojne reakcije na njegovo prisustvo skupu, on je ocijenio da su to reakcije prije svega onih koji žele da preko njegovih ličnih odluka nanesu političku štetu partiji i ideji kojoj pripada.

Bez namjere da se bilo kome pravdam, a pogotovo ne onima čija su saopštenja i djelovanje praktično identični djelovanju drugih koji su pokušali da zloupotrijebe skup povodom 100 godina od Velikog rata“, navodi se u reagovanju Krapovića.

On je istakao da Boka i primorje iz 1918. godine nemaju veze sa Podgoričkom skupštinom „koju niti sam proslavljao, niti ću proslavljati, niti me to interesuje“.

Na skupu nijesam predstavljao ni partiju, ni opštinu Budva, niti sam izdvajan i najavljivan oficijelno. Predstavljao sam sebe lično, i bio sam tamo da odam počast za 1.049 Budvana koju su učetvovali u Velikom ratu, od kojih su neki i moji preci“, kzao je Krapović.

Prema njegovim riječima, opšte je poznata činjenica da nijesu dozvolili da Opština učestvuje u takvim proslavama jer, kako je naveo, nijesu svi građani Budve i Crne Gore blagonakloni prema tome.

Takođe, dodao je Krapović, nijedan cent građana Budve nije potrošen na tu proslavu.

Kako je naveo, to što su organizatori dozvolili da dio učesnika „zloupotrijebi taj jubilej i uputi neprimjerene poruke, sa kojima se ne slaže, to je njihov problem“.

Zbog funkcije koju pokrivam, u mnogim prilikama sam slušao mnogo toga što mi se na sviđa, ali nijesam ustajao i uskraćivao bilo kome pravo da to kaže“, rekao je Krapović.

On je poručio da nema problem ni sa ondašnjom Crnom Gorom, ni sa današnjom.

Ako mene želite da pitate za stav, reći ću vam da je za mene Budva crnogorska, i more pod Budvom crnogorsko, i nema potrebe da ga bilo ko oslobađa“, istakao je Krapović.

Međutim, kako je kazao, ne treba zaboraviti da je Crna Gora država svih njenih naroda jednako, pa tako i Srba.

Što se mene tiče, apsolutno i u svakoj prilici poštujem državu Crnu Goru, jedinu državu koju imam, i smatram da sam svojim službovanjem na mjestu predsjednika opštine potvrdio lojalnost Crnoj Gori“, naglasio je Krapović.

On je upitao jesu li to uradili predsjednici opština iz Demokratske partije socijalista (DPS) tokom zadnjih 20-tak godina, i da li je patriotizam to što su oni radili.

„Kome vi to upućujete gospodo iz DPS-a? Je li Dragan Krapović jurišao na Dobrovnik, deportovao ljude u smrt, prodavao gorivo po ratnoj Bosni, europejci? Je li tvorac „rata za mir““, upitao je Krapović.

On je kazao da ne znam šta bi rekao o Socijaldemokratskoj partiji i njihovom pokušaju da uvuku lidera Demokrata Aleksu Bečića „u ovu priču koje nema veze sa njim i Demokratama“.

Njihovo političko strvinarenje i pokušaj sticanja jeftinih poena neću komentarisati, ali im poručujem da, ako im nešto nije jasno, neka dođu da me pitaju, na raspolaganju sam im“, naveo je Krapović.

On je istakao da sa „nekim ljudima koji su bili na skupu“ nema ništa, i da se, kada god mora biti u njihovom prisustvu, trudi da to bude što kraće.

Neki od prisutnih sinoć i dio poruka sa skupa, nažalost ružnih i neprimjerenih, potpuno je identičan današnjim saopštenjima i porukama koje su poslate iz DPS-a“, ocijenio je Krapović.

On je dodao da ima svoj stav koji neće nametati bilo kome, ali će, kako je naveo, držati do njega bez uvijanja i licemjerstva.

Dakle, ja mislim da nijesu u pravu ni DPS i Milo Đukanović na jednoj, ni njihovi bivši dugogodišnji koalicioni partneri SDP i Ranko Krivokapić, ali ni oni budući poput Andrije Mandića i Demokratski front na drugoj strani, i niko mi neće držati lekcije iz morala, a pogotovo ne oni“, zaključio je Krapović.

Proslava u Budvi: "Oslobodićemo srpsko more"

Sve vijesti