Odmah provjerite da li je vaš Facebook hakovan

Saznajte da li je vaš nalog među 30 miliona hakovanih u poslednjem hakerskom napadu na najveću društvenu mrežu.

0
A- A A+

Facebook je svim korisnicima omogućio da odmah provjere da li im je nalog hakovan u poslednjem napadu, u kojem je ugrožena onlajn bezbjednost najmanje 29 miliona korisnika. Među ukradenim podacima su korisnička imena, kontakt informacije, mjesto življenja, mjesta s kojih su se prijavili na mrežu, lokacije, mejl adrese, brojevi telefona, pol, religija, podaci o uređajima povezanim na Facebook i mnogi drugi.

Klikom na OVAJ LINK preći ćete na Facebook Help stranicu, na kojoj će vam odmah biti saopšteno da li vam je nalog hakovan, ako jeste - koji sve podaci s njega, ali i da vam nalog nije hakovan, ako je to slučaj. Nažalost, ovaj link je dostupan isključivo na “velikim“ svjetskim jezicima, pa pošto srpski nije među njima, za naš region Facebook će vam ponuditi informacije na engleskom jeziku (iz padajućeg menija možete da izaberete i neki drugi, podržani jezik).

Navodno, niko nije zloupotrebio ovu Facebook ranjivost (još uvijek), a kompanija je preduzela korake za obezbjeđivanje naloga, pa nema potrebe da resetujete svoju lozinku. Ipak, neke bezbednosne kompanije, poput Avast-a, savetuju da izbrišete brojeve telefona sa naloga, promenite aktivne mejl adrese na one, koje ćete koristiti samo za Facebook i da svakako zamenite lozinke.

Facebook tim je naveo da je FBI uključen u istragu ovog slučaja.

Tagovi:
Sve vijesti