Statis će graditi novi hotel na Durmitoru!

Autor:

Kompanija Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa, dobila je od Ministarstva turizma i održivog razvoja urbanističko-tehničke uslove za gradnju luksuznog turističkog naselja na mjestu nekadašnjeg žabljačkog hotela Durmitor

0
A- A A+
žabljak, durmitor, planine, priroda, zelenilo Foto: Mondo/ Goran SivačkiDirektorat Ministarstva je u urbanističkim uslovima predvidio da hotel može imati od dvije do pet nadzemnih etaža, kao i gradnju 11 vila, pišu Vijesti.

Nekadašnji kultni hotel Durmitor, simbol centra zimskog turizma, obuhvatao je i 13 drvenih bungalova. Rušenje hotela podijelilo je javnost jer se smatralo da je hotel trebalo da ostane sačuvan kao kulturno dobro od lokalnog značaja.

Statis je kupio hotel 2016. godine za 650 hiljada eura, što je za oko deset puta manje od početne cijene prilikom prvog oglašavanja njegove prodaje.

U maju je promovisan novi izgled hotela Durmitor, u koji će, kako je saopšteno, Statisova firma uložiti 20 miliona eura.

Hotel će imati pet zvjezdica, kapaciteta 70 soba sa 150 ležaja, a objedinavaće dva restorana, klub za djecu, unutrašnji i spoljašnji bazen i kongresnu salu i spa centar. Rok za izgradnju hotela i vila je tri godine.

Premijer: Žabljak je veliko gradilište, biće posla

Statisov Adriatic properties dugoročni je zakupac grad-hotela Sveti Stefan, Vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža.

Za hotelski kompleks na Žabljaku 10 miliona!

Renoviran restoran "Crno jezero", evo kako izgleda

Sve vijesti