Instagram špijunira za Facebook

Aplikacija Instagram će uskoro dijeliti vašu lokaciju sa Facebook mašinerijom.

0
A- A A+

Postaje sve jasnije zašto su tvorci Instagram aplikacije napustili Facebook, odnosno tu aplikaciju u potpunosti. Bojazan da će Facebook pretvoriti Instagram u svog “potrčka“ se već ostvaruje, najavom dijeljenja lokacije između te dvije aplikacije. Instagram će tako, pratiti kretanje svojih korisnika i dojavljivati to Faceboook sistemu, kako bi on mogao preciznije i bolje da vas ciljano zatrpava oglasima.

Zaboravite Instagram kakav volite, stigao je kraj…

To, zapravo znači da će korisnici, kad budu u Londonu vidjeti Facebook i Instagram reklame, koje su relevantne za tu lokaciju, a u Ćupriji će, recimo vidjeti reklame, koje su aktuelne za to geografsko područje. Ovakav vid oglašavanja za Facebook nije novost, ali automatsko dijeljenje lokacije između Instagram i Facebook aplikacije je nešto što niko od nas niti je tražio niti je odobrio, a upravo će se to desiti!

Influenserska mafija: Peru pare, ne plaćaju porez?

Ovakav način praćenja korisnika omogućava Facebook sistemu da prati korisnike čak i onda kad oni ne koriste Facebook aplikaciju direktno ili je uopšte nemaju na telefonu. Pretpostavljamo da se isto već dešava sa aplikacijom Messenger i da je nešto slično u planu i za WhatsApp.

Više detalja o ovoj neprijatnoj novosti pronaći ćete na TNW sajtu.


Sve vijesti