Novi Facebook skandal - sa našim brojevima

Autor:

U jeku skandala sa hakerskim napadom, koji je pogodio i Crnu Goru, Facebook priznao još jednu lošu stvar - kompromitovao je i naše brojeve telefona.

0
A- A A+

Izgleda da problema s privatnošću, koje nam Facebook priređuje nikad nije bilo više - mreža je priznala da je zloupotrebila i naše brojeve telefona!

Cukerberg: Ovo je poslednji put da pričaš sa mnom!

Sigurnosni istraživači su pritisli Facebook dokazima da je ta mreže podijelila naše brojeve telefona sa oglašivačima, kako bi ostvarila raznu korist od oglašavanja.

Brojevi su predati Facebook partnerskim kompanijama, bez obzira na to da li je korisnik dao mreži broj telefona ili nije. Facebook je prvo podijelio sa oglašivačima brojeve telefona korisnika, koji su ih registrovali uz profil, za autentifikaciju u dva koraka, recimo, a onda je podijelio brojeve telefona i onih, koji to nisu učinili. Facebook je brojeve telefona svojih korisnika, koji ih nisu direktno podijelili sa mrežom, nabavio preko profila prijatelja tih osoba, koji su to učinili, uz dozvolu pristupa njihovom imeniku, porukama, pozivima i drugim listama, iz kojih su otkriveni svi brojevi telefona.

Facebook pored ove potresa i velika hakerska afera, u kojoj su oštećeni i nalozi iz Crne Gore i regiona. Preko 50 miliona ljudi je ugroženo tim hakerskim napadom i više o tome možete da saznate na linku, posebno ukoliko vam je od 25. septembra Facebook tražio da se ponovo ulogujete na tu mrežu.


Tagovi:
Sve vijesti