Novljanin brutalno likvidiran u Johanesburgu

Autor:

Novljanin Đorđe Mihaljević (43) ubijen je prije dva dana u Johanesburgu.

Novljanin brutalno likvidiran u Johanesburgu Foto: MONDO, Mario Milojević

Portal Bedfordview and Edenvale news prenio izjavu kapetana policije Andrea de Jagera da je na Mihaljevića ispaljeno više hitaca dok se nalazio u automobilu i čekao da se upali zeleno svjetlo na semaforu, prenosi Dan.

List navodi da je urednica tog portala Marijeta Lombard na svom tviter nalogu objavila da se radi o trgovcu dijamantima koji posjeduje srpski pasoš i da je motiv ubistva najvjerovatnije biznis kojim se bavio.

Mihaljević je likvidiran tako što su mu na motociklima prišla dvojica napadača i ispalila više hitaca u njega.

Dan dodaje, pozivajući se na informacije iz južnoafričkih medija, da su u posljednjih šest mjeseci tamo ubijena još dva Srbina koja su se bavila istim poslom.

 Prije nekoliko dana umro je i Đorđev otac Petar Mišo Mihaljević. On je 20. decembra 2013. bio otet i mučen u Johanesburgu, nakon što je, navodno, kidnapovan zbog poslova sina Đorđa, koji je bio vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici, zajedno sa kontroverznim češkim biznismenom Radovanom Krejčirom, saradnikom narko-bosa Darka Šarića, i Dobrosavom Gavrićem, optuženim za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Južnoafrički mediji su tada objavili da je Petar Mihaljević otet upravo zbog poslova njegovog sina sa Krejčirom, ali je Đorđe to demnatovao navodeći da je njegov otac preminuo od srčanog udara, nakon što je prije toga u bolnici preživio moždani udar.

Forenzičar Čed Tomas je, međutim, rekao da je Petar Mihaljević kidnapovan 20. decembra dok se vraćao kući i da su mu tokom mučenja čekićem polomljene karlica i noga.

Sve vijesti