Vođa kavačkog klana uhapšen u Bugraskoj?!

Autor:

Policija je u Bugarskoj uhapsila Predraga Kneževića (42), jednog od navodnih vođa kavačkog klana. Uhapšen je po potjernici zbog služenja zatvorske kazne za pokušaj ubistva.

Vođa kavačkog klana uhapšen u Bugraskoj?! Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako je saopšteno iz Uprave policije, nakon duže i intenzivne saradnje sa inostranim partnerima a posebno sa policijama Francuske, Njemačke, Portugalije, Španije i Bugarske, slobode je na teritoriji Bugarske lišen Predrag Knežević (42), koji je posjedovao lažna portugalska dokumenta na ime

Branco Daniel.

Intenzivnom komunikacijom između NCB Interpol Sofija i NCB Interpol Podgorica nesporno je utvrđeno da se radi o Predragu Kneževiću.  On se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica koja je raspisana na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od jedne godine izrečene zbog krivičnog djela pokušaj ubistva.

Policijski službenici su odmah po raspisivanju međunarodne potjernice otpočeli sa aktivnostima ciljanog traganja za ovim licem kojom prilikom je sa policijskim službama više zemalja utvrđeno da se Predrag Knežević, korišćenjem više lažnih identita, krio na teritorijama više zemalja Evropske unije.

Nakon prikupljanja svih potrebnih podataka o trenutnom lažnom identitetu koji koristi te njegovog lociranja, on je efikasnom akcijom policije Bugarske lišen slobode po potjernici NCB Interpol Podgorica.

Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi izručenja ovog lica Crnoj Gori, naveli su iz Uprave policije.

Sve vijesti