Bošković: Vojska Crne Gore na usluzi građanima!

Autor:

Vojska Crne Gore (VCG) na usluzi je svim građanima i to je jedan od razloga neprekidnog ulaganja u njene kapacitete, kazao je ministar odbrane, Predrag Bošković.

1
A- A A+
Predrag Bošković ministar bošković Foto: MONDO/Gordana BojanićIz Ministarsva odbrane saopšteno je da su Bošković i gradonačelnik Cetinja, Aleksandar Kašćelan obišli radove na putu Velestovo-Barjamovica, na Čevu. Na tom putu rade pripadnici Inžinjerijske čete VCG.

„Inžinjerci su za samo mjesec proširili i pripremili za asfaltiranje 8,2 od ukupno 9,2 kilometara (km) puta, koji je od izuzetnog značaja za život mještana i više privrednih subjekata iz tog kraja“, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Iz tog Vladinog resora su rekli da je put Velestovo-Barjamovica još jedan primjer kako Vojska, u saradnji sa lokalnom zajednicom, stanovništvom i privatnim privrednicima može napraviti veliki posao koji je koristan za ljude iz toga kraja. Boškovič je istakao da je VCG u prethodnoj godini na području Cetinje imala više značajnih poduhvata u radovima na putnoj infrastrukturi, na njenom proširivanju, nasipanju i pripremi za asfaltiranje.„U tome nećemo stati. Nastavićemo da radimo i na drugim lokalitetima cetinjske opštine. Vojska je spremna da izađe u susret svakoj akciji i značajnom projektu lokalne samouprave“, kazao je Bošković.

On je podsjetio da su pripadnici VCG, posebno njene Inžinjerije, u prethodne dvije godine imali zapažene aktivnosti u podršci civilnim projektima na području Glavnog grada, Mojkovca, Danilovgrada, Berana i Plava.

„Cijela Vojska Crne Gore, ne samo njeni inžinjerci, biće na usluzi svim građanima. To je jedan od razloga što neprekidno ulažemo u njene kapacitete“, naveo je Bošković.

Vojska Crne Gore štiti granicu prema Albaniji!

Kako je saopšteno, Kašćelan se zahvalio nesebičnom angažmanu pripadnika VCG u misiji unapređenja života stanovnika oblasti Čeva i cijele cetinjske opštine.

On je kazao da ubrzo očekuje asfaltiranje te dionice, kako bi put bio gotov prije početka kišne sezone. Ministarstvo odbrane i Cetinje imaju ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji omogućava rekonstrukciju postojećih i probijanje novih trasa za puteve u Katunskoj i Riječkoj nahiji.

Đukanović: Vojsku prilagoditi potrebama države

Sve vijesti