I Grci raspisali potjernicu za Vukotićem

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio da se protiv vođe "škaljarskog klana" Jovice Vukotića, koji je protjeran iz Turske, vodi krivični proces u Srbiji, ali da je i Grčka raspisala međunarodnu potjernicu za njim.

0
A- A A+
Škaljari, Škaljarci, Škaljarski klan Foto: MONDOGrci su za Vukotićem raspisali međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je umiješan u trgovinu 135 kilograma kokaina.

"Ovo je složen slučaj. Tužilaštvo i policija ga sagledavaju na ozbiljan način i trudimo se da dajemo što manje informacija. On je protjeran iz Turske u Srbiju, pošto je naš državljanin", pojasnio je Stefanović za TV Pink.

On je dodao da se ovog trenutka u Srbiji protiv njega vodi krivični proces, ali da je i Grčka pokrenula međunarodnu Interpolovu potjernicu zbog sumnje da je umiješan u transport i trgovinu 136 kilograma kokaina.

Otac braće Vukotić: Da kažem istinu...

"Bićemo u kontaktu s grčkim vlastima oko toga. Očigledno je da se radi o dobro organizovanoj kriminalnoj grupi i zato mi je drago da policije u regionu, ali i šire, dobro sarađuju", istakao je srpski ministar.

Blokada u Beogradu zbog "škaljarca" Vukotića!

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je juče pritvor do 30 dana Vukotiću, kojeg mediji nazivaju vođom "škaljarskog klana", a Tužilaštvo ga tereti za posjedovanje falsifikovanog pasoša.

Vukotić je prethodno saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave u produženom trajanju, odnosno posjedovanja falsifikovanog pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj prije dva dana.

Prilikom hapšenja u Turskoj Vukotić je navodno koristio lažni makedonski pasoš.

Sve vijesti