Viktor Toth trio nastupio u Petrovcu

Autor:

Saksofonista Viktor Toth održao je sinoć koncert na terasi tvrđave Castello obilježivši tako deseti dan Petrovac jazz festivala.

0
A- A A+Viktor pripada mlađoj generaciji savremene mađarske džez scene, a više puta je osvajao nagrade za najboljeg džez muzičara. Koncert je počeo svirajući saksofon iz publike, da bi se nakon nekoliko taktova popeo na binu. Sjajna komunikacija na sceni sa ostatkom benda donijela je i mnoštvo improvizacija, a često ih je publika i u toku kompozicije nagrađivala aplauzom.

“Drago mi je što smo večeras u Petrovcu. Sviraćemo autorske kompozicije sa naših albuma. Naša muzika je otvorena, pa se ne držimo samo jednog muzičkog pravca, zato večeras slobodno igrajte i uživajte”, poručio je u jedinom obraćanju tokom koncerta Viktor zahvalivši se Ambasadi Mađarske u Crnoj Gori koja im je omogućila dolazak na Petrovac jazz festival.

Sat i po dinamične svirke publici nije bilo dovoljno, pa su ih uz skandiranje i jak aplauz vratili na bis. Svirku Viktor Toth tria pratio je i ambasador Mađarske Kristijan Poša, kao i konzul Hrvatske Marijan Klasić.

Večeras će publika na terasi Castella imati priliku da uživa u koncertu benda Istanbul night koji će na Petrovac jazz festival nastupiti kao predstavnici bluz i džez festivala u Kikindi.

Tagovi:
Sve vijesti