Novi Viber: Brže dopisivanje, liči na WhatsApp

Aplikacija Viber dobila je novo ruho, koje podsjeća u nekim djelovima na konkurentsku platformu.

0
A- A A+

Viber tu i tamo kozmetički promijeni neke stvari i iznenadi nas - kao što je promijenio boju logotipa, a da to nismo ni primijetili, recimo… Ovog puta je dodao više stvari i u MONDO redakciji već neko vrijeme imamo priliku da ih koristimo, kao što možete da vidite u galeriji slika.

Statusi o isporuci i pročitanim porukama su sad brži i izgledaju poput onih u WhatsApp poruci. Štiklirano jedom je poslata poruka, dvaput je isporučena, a dvaput i plava je isporučena i pročitana poruka.

Oblačići poruka su veći i svjetlijih boja. To će nam, kako Viber kaže, skrenuti pažnju na sadržaj poruka i pomoći nam da ostanemo koncentrisani na dopisivanje.

Viber je omogućio i kvalitetniji prikaz GIF, video i foto priloga u oblačićima, u kojima ih razmjenjujemo i tvrdi da će sad slanje i prijem ovih stvari biti još bolje, brže i zabavnije.

Aplikacija je ažurirana za iOS i Android i dobiće još jaču “end-to-end“ ekripciju, što je značajna pobjeda u odnosu na WhatsApp, za koji je još jednom dokazano da ne mari za bezbjednost korisnika toliko dobro, koliko i Viber.

Nova aplikacija već je dostupna za iOS, a za Android će stići početkom septembra.

Izvor: Viber

Tagovi:
Sve vijesti