Bolnica Meljine neregularno uvedena u stečaj?

Autor:

Direktorica Bolnice Olivera Elez predlog za uođenje stečaja dala bez prethodne komunikacije sa vlasnicima pa će biti pokrenut postupak za utvrđivanje odgovornosti, saopštili iz Atlas grupe.

Bolnica Meljine neregularno uvedena u stečaj? Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Iz Atlas grupe saopštili su da će konzorcijum vlasnika Meljine kompleksa, u čijem je vlasništvu Opšta bolnica Meljine, osporiti pred Privrednim sudom uvođenje stečaja u tu kompaniju, prenosi Pobjeda.

List podsjeća da je predsjednik Privrednog suda sudija Blažo Jovanić uveo 9. avgusta stečaj u kompaniju Meljine kompleks, u čijem je vlasništvu Opšta bolnica Meljine, zbog dvogodišnje blokade računa za 349,5 hiljada eura.

 Stečaj je uveden na predlog izvršne direktorice Olivere Mihajlović-Elez, koja od oktobra 2016. nije mogla od kompanije da naplati 19 hiljada eura na ime neizmirenih zarada, poreza i doprinosa. Za stečajnog upravnika nakon toga određen je Saša Zejak.

Predstavnik konzorcijuma vlasnika nije, međutim, pozvan na ročište na kojem se odlučivalo o predlogu za uvođenje stečaja a direktorica Bolnice Olivera Elez je takav predlog dala bez prethodne komunikacije sa vlasnicima, tvrde iz Atlas grupe.

"Zbog toga će biti pokrenut postupak za utvrđivanje odgovornosti direktorice" navedeno je u saopštenju Atlas grupe koje prenosi Pobjeda.

Iz Sindikata zaposlenih Bolnice poručuju da se stečaj ne odnosi na Opštu bolnicu Meljine jer su 2011. od jednog pravnog subjekta formirana dva i ona posluje kao samostalan pravni subjekt. Kako objašnjava predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak, od cjelokupne kvadrature koju pokrivaju ta dva pravna subjekta dvije trećine pripadaju kompleksu Meljine, a jedna trećina Bolnici.

Ona je Pobjedi saopštila da to znači da Bolnica nije u stečaju, već Meljine kompleks, koje nema pravnog dodira sa ovom bolnicom.

"Bolnica nastavlja da funkcioniše kao i do sada, radnici će dobiti plate i nadamo se da će u nastavku doći do rješenja situacije" kazala je Drobnjak.

Ona kaže da problemi koji pritiskaju bolnicu već duže nisu do kraja riješeni te da je sve u postupku.

Predstavnici konzorcijuma Meljine kompleks i Bolnice Meljine tvrde da su o otvaranju stečaja u preduzeću saznali iz medija. U saopštenju Atlas grupe navodi se da direktorica Bolnice nije ispunila svoju zakonsku obavezu da izvijesti osnivače kompanije o okolnostima koje su relevantne za dalje poslovanje bolnice.


Sve vijesti