"Slavimo časne datume, ne i Podgoričku skupštinu"

Autor:

Crna Gora pamti i proslavlja časne datume i događaje iz prošlosti, a Podgorička skupština nije jedna od njih, poručio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

1
A- A A+
Bogdanović Foto: MONDO/Gordana BojanićOn je rekao da Ministarstvo osuđuje najavu proslave 100 godina od Podgoričke skupštine koja, prema njegovim riječima, označava potiranju svega što je simbolizovalo crnogorsko ime, kulturu i identitet.

“Proslave tog i sličnog tipa nijesu orijentacija zvanične Crne Gore i nastavak su aktivnosti usmjerenih u cilju obnavljanja podjela u našem društvu”, kazao je Bogdanović Televiziji Crne Gore.

Kako je rekao, najavu o organizaciji proslave smatraju neumjesnom, ako ništa drugo, onda zbog svih onih koji su u Crnoj Gori stradali tokom diktature koja je počela Podgoričkom skupštinom.

“Crna Gora pamti i proslavlja časne datume i događaje iz naše prošlosti, a Podgorička skupština nije jedna od njih", poručio je Bogdanović.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović najavio je juče u Beogradu organizovanje svečanosti povodom 100. godišnjice od održavanja Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije. On ej o tome obavijestio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a proslava je planirana za kraj godine.

Vučić sa Srbima iz Crne Gore o problemima (FOTO)

Tagovi:
Sve vijesti