Srbija dočekala zlatne vaterpoliste (FOTO)

Autor:

Više hiljada ljudi pozdravilo je ispred Skupštine Beograda vaterpoliste Srbije, nove-stare šampione Evrope.

Srbija dočekala zlatne vaterpoliste (FOTO) Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Četvorostruki uzastopni evropski prvaci pojavili su se na legendarnom balkonu Starog dvora oko 20.20 časova, prvo članovi stručnog štaba i selektor Dejan Savić, a zatim i "neposredni izvođači" radova na osvajanju nove zlatne medalje za srpski vaterpolo.

Nakon što se Savić zahvalio navijačima na dolasku, riječima "Divni ste, naklon do poda", jedan po jedan su aplauze dobijali Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović i kapiten Filip Filipović.

SKROMNA OLGA DANILOVIĆ

Bilo je predviđeno da se na svečanom dočeku sa vaterpolistima pojavi i teniserka Olga Danilović, koja je u nedjelju osvojila u Moskvi svoju prvu WTA titulu. Kako je prenio RTS, Olga je odlučila da ipak ne izađe na balkon, objasnivši da "za nju ima vremena"!

Srpski "delfini" u subotu su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Barseloni, pošto su u finalu pobijedili domaćina, Španiju, rezultatom 12:10, posle izvođenja peteraca.

Prije toga su nanizali pet pobjeda, između ostalih nad tradicionalnim rivalima Mađarskom i Hrvatskom.


Sve vijesti