Koliko vam je bitan "broj"? (ANKETA)

Autor:

Da li vam je važno koliko je partnera ranije imala osoba koju volite?

Iako svi volimo da se pravimo da smo savremeni i otvorenog uma, oko jednog pitanja nismo baš tako slobodoumni… Kad na red dođe pitanje bivših partnera, muškarci i žene imaju različit "pristup".

Većina muškaraca je prilično staromodna, i najsrećniji bi bili kad bi svakoj svojoj djevojci mogli da budu "prvi", ali kad su oni u pitanju, vjerovali ili ne, često malo i "dodaju" kad je o broju bivših partnerki riječ.

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da muškarci često preuveličavaju broj partnerki sa kojima su bili, prenosi "Metro".

Svaki stoti ispitanik koji je učestvovao u anketi na ovu temu izjavio je (i očigledno i bezočno slagao) da je seks imao sa više od sto žena.

Naučnici sa Univerziteta u Glazgovu pozabavili su se ovim pitanjem - zašto je broj partnerki koje muškarci navode uvijek veći od broja partnera koje navode žene, iako bi, u teoriji, bilo realno da su cifre "tu negdje".

U anketi je učestvovalo više od 15.000 muškaraca i žena, starosti između 16 i 74 godine, i ispostavilo se da je prosječan muškarac spavao sa 14 žena, dok su žene u prosjeku imale sedam partnera.

Psiholozi smatraju da se tako drastična razlika u brojkama može objasniti samo činjenicom da je među muškarcima primećena tendencija da "prijave" ekstreman broj partnerki, umjesto da kažu istinu.

Ako na to dodate i uobičajene razlike u stavu prema "neobaveznom seksu" u zavisnosti od pola, eto objašnjenja za tako drastično neslaganje u rezultatima.

Odgovori koje su žene davale su generalno konzervativniji, i upola je manja vjerovatnoća da će žena smatrati da je seks za jednu noć prihvatljiv, nego da tako nešto misli muškarac.

Ta razlika primjećuje se, mada manje upadljivo, i kad je u pitanju preljuba u braku. Na pitanje "da li je generalno nedopustivo da osoba koja je u braku seks ima sa nekim osim sa svojim partnerom" potvrdno je odgovorilo 65 odsto žena i 57 odsto muškarca.

Šta vi kažete:


Koliko partner treba da zna o vašoj prošlosti

Sve vijesti