Kneževiću ponovo prijeti zatvor

Autor:

Specijalna državna tužiteljka Stojanka Radović predložiće sudu da jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića kazni sa još dva mjeseca zatvora.

0
A- A A+
Milan Knežević rešetke Foto: MONDO/Nikoleta VukčevićKnežević nije htio da otkrije ko je sudija podgoričkog Višeg suda koji mu je predložio da sa 10 hiljada eura poništi osuđujuću presudu koja mu je dosuđena zbog napada na policajca.

“Pošto sam u aprilu već kažnjen sa 1.000 eura danas je Stojanka Radović saopštila da će tužilaštvo pokrenuti novi postupak protiv mene odnosno ući u sljedeću fazu, tumačeći ZKP na način što će zatražiti od istražnog sudije da mi se odredi zatvor od dva mjeseca. Ja sam se pozvao na članove 111 i 120 ZKP-da mi je ugrožena bezbjednost i da bih mogao sebe izložiti krivičnom gonjenju ukoliko bih saopštio ime tog visokopozicioniranog sudije ali sam sam ponudio i jedan kompromisan prijedlog. Ukoilko Milivoje Katnić i njegova supruga saopšte ko joj je dao četiri hiljade eura zapakovanih u čokoladi i saopšti imena policajaca i svih ljudi koji su učestvovali u tom davanju mita ja sam spreman da saopštim ime sudije Višeg suda”, kazao je Knežević nakon saslušanja za TV Vijesti.

Katnić je ranije rekao da njegova supruga, koja radi “u upravnom postupku”, nije uzela tu čokoladu.

PRETRES ZAKAZAN ZA 3.SEPTEMBAR

Suđenje poslanicima Demokratskog fronta zbog incidenta u Skupštini, odgođeno je, jer optuženi Milan Knežević nije došao na pretres.

Protiv Marine Jočić, Milana Kneževića, Milutina Đukanovića i Branka Radulovića pokrenut je postupak, jer su u februaru 2017, vrijeđali i nasrtali na poslanike Demokratske partije socijalista.

"Poslanici DF-a ne mogu da stižu. Milan Knežević je u 9:30 morao je da se javi kod specijalnog državnog tužioca zbog izjava datih na javnoj sceni. Mi bi izgleda morali da se bavimo samo suđenjim", kazao je poslanik DF-a Milutin Đukanović.

Novi pretres zakazan je za 3. septembar.

Sve vijesti