FIFA odlučna: Hrvati moraju da se presvuku!

Autor:

Poznato je i ko će u kojoj garnituri dresova nastupiti u nedelju od 17 časova na "Lužnjikiju".

/od reportera Monda iz Rusije/

FIFA sujeverju ne veruje.

Selektor Zlatko Dalić i reprezentativci Hrvatske tražili su od čelnika HNS da im obezbede da svaku narednu utakmicu na šampionatu igraju u drugoj varijanti dresova, onoj tamnijoj crno-teget, ali je FIFA rekla "ne" baš pred finale.

Posle pet utakmica u nizu u kojima su Hrvati igrali u, za njih, neprepoznatljivim nijansama, u nedelju će pred najveći meč u karijerama morati da obuku dobro poznate dresove u bojama šahovnice, sa belim šortsevima i belim štucnama.

U toj opremi Dalićev tim igrao je samo na premijeri kada je u najlošijoj igri prikazanoj ovog leta u Rusiji pobedio Nigeriju 2:0. Već od nezaboravne pobede nad Argentinom 3:0 u Nižnjem, Luka Modrić i ostali nastupali su u tamnim dresovima i verovali da im oni donose "taliju" zbog čega su i kao uslovno rečeno domaćini u polufinalu sa Engleskom ostali u rezervnoj od dve varijante sašivene za tekući Mundijal.

Ipak, u finalu će Hrvatska igrati u "kockastim" dresovima, a Francuska u teget opremi.

Najsujeverniji u hrvatskom taboru nadali su se da će FIFA odrediti da Francuska igra u belim dresovima, teget šortsevima i belim štucnama, što se nije dogodilo.

Tagovi:
Sve vijesti