Svjedok tvrdi da Rafailović nije ubica!

Autor:

Svjedok Mitar Kuljača tvrdi da suvozač na vespi kojeg je vidio nekoliko trenutaka nakon likvidacije Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića, 7. decembra 2016. godine u Bečićima nije Vasilije Rafailović!

0
A- A A+
Viši sud Foto: MONDO/Danilo Jauković

  "Osoba koju sam sa kačketom vidio na vespi nije Vasilije Rafailović", kazao je Kuljača juče u podgoričkom Višem sudu, piše Pobjeda.

Kuljača je pozan da svjedoči jer je na nekoliko trenutaka nakon likvidacije Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića, 7. decembra 2016. godine u bečićkom lokalu "Trofej“, vidio osobu sa kačketom na mjestu suvozača na motoru sa kojeg je, kako se sumnja, pucano na Boretu.

Tužilaštvo tereti Rafailovića da je organizator sedmočlane grupe koja je planirala likvidaciju Borete ali i za direktnog izvršioca ovog ubistva.

Pobjeda podsjeća da Kuljača nije bio očevidac ubistva jer se nalazio u lokalu "Miloš“ nedaleko od "Trofeja“ u kojem su ubijeni Boreta i Zečević, ali je, kako tvrdi, ubrzo poslije pucnjave vidio dvojicu mladića na vespi.

On je ispričao da su osobe na motoru sa kojeg je, kako se sumnja, izvšreno ubistvo, bili u tamnoj garderobi,da je vozač imao kacigu, a suvozač kačket.

 "Suvozaču sam vidio pola lica. Bio je bleđeg tena, mlađih godina, nikad ga prije nijesam vidio. Kada su nam se pogledi sreli, on se trznuo i okrenuo glavu od mene u stranu. Istovremeno je podigao kragnu jakne ili gornjeg dijela trenerke. Bilo mi je neobično kako je odreagovao, kada je okrenuo glavu od mene, kada me je vidio", ispričao je Kuljača, prenosi Pobjeda.

On je rekao da su mladići na vespi otišli najvjerovatnije prema Budvi. Njegov prijatelj Igor Nikčević je, prema svjedočenju Kuljače, otišao do "Trofeja" da vidi šta se dogodilo. Po povratku rekao je da su ubili Boretu.

"Rekao je da je tamo kasapnica i da ne idem. Bio sam u šoku. Ne znam da li sam ustao od stola ili sam nastavio da sjedim neko vrijeme" ispričao je Kuljača, prenosi Pobjeda.

Tokom svjedočenja je rekao da je nakon ubistva poslije nekog vremena otišao kući gdje je razmišljao da li da pođe u policiju i ispriča sve što je vidio. Prema njegovim riječima, konsultovao se sa suprugom koja mu je kazala da sam odluči što će činiti, dok mu je otac savjetovao da treba da postupi ljudski nakon čega je otišao u policiju gdje je kazao a je vidio lice mogućeg ubice i pomogao da se napravi foto robot.

"Sve sam to uradio jer sam bio prijatelj sa pokojnim Đorđem. Bili smo u izuzetno dobrim odnosima, mnogo sam ga poštovao", ispričao je Kuljača.

On se juče prisjetio i da je sat prije nesrećnog događaja vidio Boretu koji je žutim "opelom" zastao pored lokala, u kojem je on sjedio sa Igorom Nikčevićem i Ivanom Kolmarem i da se pola sata ili sat kasnije čula pucnjava.

Kuljača je kazao da je sa prvooptuženim Vasilijem Rafailovićem prijatelj iz djetinjstva, ali da se nije sa njim često družio jer je porodičan čovjek i većinu vremena provodi sa suprugom i djetetom. Naveo je i da misli da je Ilija Pavlović u vrijeme likvidacije Borete bio u nezboru sa Rafailovićem i da je razlog bila svađa zbog neke djevojke.

Naveo je i da je poslednji put Vasilija i Iliju zajedno vidio "sedam ili osam mjeseci, možda i godinu prije ubistva Borete".

Pobjeda podsjeća da su Vasilije Rafailović koji sesumnjiči da je organizator kriminalne grupe koja stoji iza ubistva Borete i Zečevića, kao članovi Ratko Vušović iz Budve i Bjelopoljac Ivan Cicmil nalaze u bjekstvu.

Na optuženičkoj klupi su srpski državljanin Miljan Bulatović i Vladimir Šmanja iz Banjaluke i braća Boško i Ilija Pavlović iz Budve.

Sve vijesti