Maline po ulicama Bijelog Polja!

Autor:

U znak protesta zbog prestanka otkupa maline više bjelopoljskih malinara, prosuli su danas u 14 časova stotine kilograma malina ispred zgrade Opštine.

0
A- A A+
maline, berba,ljeto,voće Foto: Mondo/Nikoleta VukčevićMalinari u Bijelom Polju su ogorčeni i zbog prestanka otkupa prije dva dana, “selektivnog otkupa i bahatog odnosa hladnjačara”.

Oni traže da se izvrši sanacija postojeće štete, nastale prestankom otkupa kao i štete koja nastaje uzročno-posledičnom vezom usled prezrijevanja plodova zbog neblagovremenog branja i zamrzavanja.

Video pogledajte OVDJE!

Otkupljivač Rade Raičević je kazao da nije bilo bahatosti niti selektivnog otkupa, već se radi o problemu nedostatka smještajnih kapaciteta.

“Proteklih dana, zbog povećane berbe došlo je do zagušenja naših kapaciteta za skladištenje i zamrzavanje, zbog čega sam nekoliko malinara uputio na druge otkupljivače, a prednost dao malinarima koji sa mnom sarađuju 15 godina”, kazao je Raičević.

Predsjednik Opštine Petar Smolović, nakon sastanka sa malinarima je kazao da će ovaj kratkoročni problem koji je nastao u otkupu biti riješen u naredna dva dana.

Tagovi:
Sve vijesti