Demokrate i URA da se vrate u parlament?

Autor:

"Nema sumnje da je i ovoga puta svoje prste umiješala ambasada"

0
A- A A+
DF Demokratski front Front Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  "Koliko smo mogli da zaključimo iz onoga što se pojavilo u medijima, u planu su neki razgovori Demokrata i URA-e sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), uz pomoć međunarodnog faktora", kazao je šef poslaničkog kluba DF, Milutin Đukanović.

Kako je kazao, to sve podsjeća i liči na onaj dogovor DPS-a i takozvane građanske opozicije iz 2015. godine, "uz pomoć Hanovog prethodnika Filea, koji je završio ulaskom dijela opozicije u takozvanu vladu izbornog povjerenja".

"Iz ponuđenog dokumenta se prepoznaje da je URI i Demokratama naloženo da se vrate u parlament, iako su se zakleli da tamo, bez novih izbora, neće ulaziti, jer "za Demokrate data riječ je ravna zakonu", kazao je Đukanović.

On je podsjetio da je "suvi" bojkot, bez bilo kakvih drugih radnji, kao što su protesti ili opoziciono akciono jedinstvo, više mjeseci bio jedina politika Demokrata i URA-e.

"Nema sumnje da je i ovoga puta svoje prste umiješala ambasada i međunarodna zajednica koja i sada, kao i 2015. godine, traži pojedince u opoziciji koje potom podvodi režimu ostvarujući političke ciljeve njihovih vlada, a koji su se do sada, po pravilu pokazali štetni za građane i opozicione stranke", rekao je Đukanović.

Kako je ocijenio, očigledno, stigla je jasna i precizna naredba iz ambasade da URA i Demokrate ne samo da se moraju vratiti u parlament, nego i pokazati određenu dozu kooperativnosti.

Sve vijesti