NATO: Sa Crnom Gorom postali smo jači!

Autor:

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Briselu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, obilježavajući prvu godišnjicu crnogorskog članstva u Alijansi.

Tokom susreta, Đukanović i Stoltenberg su se saglasili da taj datum nije samo značajan za Crnu Goru već i za NATO te da je Crna Gora kredibilan partner.

"Ulaskom Crne Gore u NATO, Alijansa je postala jača, a Crna Gora bezbjednija. Crna Gora je čvrst i pouzdan saveznik koji je jednak glas u odlučivanju i koja doprinosi stabilnosti u regionu i evratlantskoj stabilnosti. Konkretan primjer je pokretanje NATO misije sa grčkim i italijanskim avionima, koji će štititi prostor Crne Gore. Cijenimo doprinos Crne Gore u NATO misijama u Avganistanu i na Kosovu, a zahvalio bih se tome sto je Crna Gora objavila plan o izdvajanju dva odsto BDPa za odbranu", naglasio je generalni sekretar NATO-a.

Italija i Grčka od utorka na našem nebu!

Đukanović je poručio da Crna Gora dijeli politiku i bezbjednosne interese Evropske unije, osudivši rusko ugrožavanje ukrajinskog integriteta i "postupanja poput onih koje smo vidjeli u Crnoj Gori tokom izbora 2016."

"Pripadamo evropskom sistemu vrijednosti i branićemo ga. Rusija je naš susjed i moramo naučiti da živimo s razlikama koje nas neće ugrožavati", istakao je predsjednik.

"Crna Gora ulazi u novu fazu demokratskog života"

Sve vijesti