Yugoslavia fest otvorio sezonu festivala u Nikšiću

Autor:

Ovogodišnju sezonu festivala u Nikšiću otvario je mali festival kulture življenja “Yugoslavia fest” koji organizuje NVU “Art 365” iz Podgorice.

Yugoslavia fest otvorio sezonu festivala u Nikšiću Foto: MONDO/Ana Božović

Festival je počeo juče, na nekadašnji Dan mladosti i trajaće do 27. maja.

FOTOGALERIJA:

Mali, porodični festival koji spaja umjetnost, kulturu, ekologiju i zdrave stilove života, ali promoviše i spaja tradicionalne i moderne vrijednosti koji promoviše kulturu življenja održava se na dvije lokacije, u hotelu “Yugoslavia” i na Trebjesi.

hotel Yugoslavia Foto: MONDO/Ana Božović

Na programu festivala su pozorišne predstave, stand-up nastupi, performansi, interaktivne radionice, prezentacije…

Na festivalu će na “Sceni 213” biti prikazane pozorišne predstave sa područja nekadašnje Jugoslavije.

213 scena Foto: MONDO/Ana Božović

Prve večeri Radoslav Rale Milenković izveo je predstavu “Naši dani”. Poblika je sa velikom pažnjom odgledala predstavu, nagradivši glumca ogromnim aplauzom.

Izvor: MONDO/Ana Božović

Crnogorski stand-up komičari braća Aleksandar i Igor Šuković 26.maja u klubu “Yugoslavia” imaće svoj nastup pod nazivom “Z braćom”. Nakon pozorišnih predstava predviđena su tematska koktel druženja u pomenutom klubu. Festival će zatvoriti Nikola Đuričko i “Sve što ste hteli da znate o Džoniju”

Festival  pored večernjeg programa, koji se odvija u hotelu “Yugoslavia”, ima i dnevni namijenjen djeci i roditeljima i biće organizovan na Trebjesi 26. i 27.maja, a prostor gdje će nastupi biti realizovani simbolično je nazvan “Scena 752”, (po nadmorskoj visini Trebjese).

Pogledajte djelić predstave "Naši dani"

Izvor: Predstava “Naši dani”

 Video

Izvor: MONDO/Ana Božović

Sve vijesti