Karisma zainteresovana za ulaganja na Adi

Autor:

Kompanija Karisma Hotels Adriatic Montenegro je, nakon otvaranja Holiday Villages Montenegro u Ulcinju, zainteresovana za ulaganja na Adi Bojani, piše Pobjeda.

0
A- A A+
Ada Bojana Foto: MONDO/Anto Baković

  Izvršni direktor Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Ulcinjska rivijera, Radomir Zec, kazao je Karismi kućice i vikendice na strani ostrva, u slučaju investiranja na Adi Bojani, ne bi bio njihov problem.

Zec je Pobjedi rekao da u Karismi, kao odgovornoj kompanija kojoj je ekologija i zaštita životne sredine prioritet, smatraju da treba urediti kompletnu infrastrukturu Ade.

„Radi se o veoma ozbiljnoj kompaniji, a i zakup Ulcinjske rivijere veoma je značajan državni projekat. Ugovor je ispoštovan i do sada je uloženo do 14 miliona eura“, kazao je Zec.

On je objasnio da će, ako dogovori oko zakupa Ade budu uspješni, sljedeći korak Karisme biti izgradnja aerodroma u Štoju jer će to, kako je rekao, biti potreba njihovog strateškog partnera TUI koji goste dovodi svojim avionima.

„Prije 50 godina Ulcinj je bio metropola crnogorskog turizma sa 6,2 hiljade kreveta, šest mjeseci sezone i uskom saradnjom sa TUI i mislim da je ovo početak vraćanja grada na evropsku scenu“, kazao je Zec.

On je rekao da su pregovoru oko zakupa ostrva Ada zbog sezone zaustavljeni, ali da misli da će do kraja godine biti konkretizovani.

„Po mojim saznanjima TUI je tražio da se ostrvo Ada "očisti" od privatnih nelegalnih kućica i pod tim uslovima bi počeo izgradnju raznoraznih sadžaja“, kazao je Zec.

Karisma Hotels & Resorts jedna je od vodećih grupacija u svijetu u oblasti hotelskog menadžmenta, koja uspješno posluje i poznata je po inovativnom pristupu, postavljajući nove standarde u ponudi odmora sa fokusom na kompletan ugođaj svojim gostima.

Karisma u svom portfoliu ima 29 hotela i pored Crne Gore posluje u Hrvatskoj, Srbiji, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Jamajci i Kolumbiji.