Bivši rudari heroji Ujpešta: Ponosan sam!

Autor:

Nekadašnji štoper i trener Rudara, Mijuško Bojović i Nebojša Vignjević, osvojili Kup Mađarske sa “ljubičastima”, stameni defanzivac za MONDO prenosi utiske nakon što je bio najbitniji šraf u finalu

0
A- A A+
Mijusko Bojovic Foto: MONDO

  Mijuško Bojović u defanzivnoj liniji, a Nebojša Vignjević u odijelu na trenerskoj klupi.

Definitivno dobitna kombinacija!

Pljevljak i Beograđanin su u tandemu donijeli Rudaru duplu krunu u sezoni 2009/2010, Vignjević je dodao još jedan Kup sa “rudarima” sljedeće takmičarske godine (2010/2011), a Bojović je na toj polusezoni otpočeo inostranu karijeru.

Osam godina kasnije - novi zajednički uspjeh. Bivši “rudari” su osvojili Kup Mađarske sa Ujpeštom!

I dok je danas 50-godišnji stručnjak bio apsolutni heroj Pljevljaka 2010. godine, sada se Vignjević zahvaljivao stamenom defanzivcu, jer je Bojović definitivno najzaslužniji za osvajanje Kupa.

Ujpešt je u finalu nakon boljeg izvođena penala savladao Puškaš akademiju na "Grupama areni" u Budimpešti - poslije 120 minuta je bilo 2:2, a poslije šeste serije penala 5:4 za "ljubičaste" - Bojović je prvo postigao gol za 2:1 u 62. minutu, a onda je u šestoj seriji realizovao jedanaesterac, da bi Srbin Filip Pajović odbranio udarac protivnika.

Tako je klub osnovan 1885. godine, koji će 16. juna proslaviti 133. rođendan, prigrlio 10 trofej u masovnijem takmičenju.

Kao najstariji u ekipi osjetio sam potrebu da preuzmem odgovornost u bitnom trenutku. Zacrtao sam u glavi gdje ću da šutiram čim sam krenuo ka lopti i srećom, zatresao sam mrežu”, rekao je za MONDO 29-godišnji štoper, koji je prezadovoljan što je trofej u popularnoj Doži iz Budimpešte.

Srećan sam, ponosan i blagosloven. Maštao sam o ovome”, iskren je bivši mladi reprezentativac Crne Gore.

Bojović je prošlo ljeto stigao u Ujpešt, do sada je odigrao 22 utakmice (16 u prvenstvu, šest u Kupu) i postigao jedan gol (ovaj u finalu), dok je Vignjević u “ljubičastom” od 2013, a može se pohvaliti sa još jednim Kupom osvojenim 2014.

Imam dobar odnos sa Vignjevićem, obojica radimo svoj dio posla najbolje što možemo. Poznajemo se dobro, nema mnogo filozofiranja između nas”.

Ujpešt je osvajanjem Kupa izborio Evropu, a dva kola prije kraja prvenstva nalazi se na petom mjesto sa 43 boda i ima bod manje od trećeg mjesta.

Međutim, nas je zanimalo da li “ljubičasti”, koji u bogatoj istoriji imaju 20 šampionskih titula (posljednja osvojena 1998) i 10 Kupova, mogu da se vrate na staze stare slave.

Osvajanjem Kupa smo ispunili cilj, omogućili evropske utakmice Ujpeštu. Kup je nagovještaj da će Ujpešt osvajati trofeje, ali za kontinuitet i titulu je potrebno da se poklopi mnogo stvari”, poručio je Mijuško Bojović.

Sve vijesti