HILJADU PLUS: Konkurs za građane u junu

Autor:

Konkurs za građane u okviru projekta rešavanja njihovih stambenih potreba po povoljnim uslovima, Hiljadu plus, trebalo bi da bude otvoren u drugoj polovini juna, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović.

0
A- A A+
Podgorica Foto: MONDO/Danilo Jauković

  Radulović je kazao da je do sada preko ovog projekta preko 2100 građana obezbijedilo sebi krov nad glavom, po jako povoljnim uslovima.

Građanima, kako je dodao, neće biti potreban kolater, odnosno učešće tokom podizanja kredita.

"Ovaj čitav projekat je vrijedan 20 miliona eura, ono što smo obezbijedili je do sada neponovljeni, odnosno neviđeni, uslovi u Crnoj Gori, a to je fiksna kamatna stopa od 2,99 procentnih poena, oročenost je 20 godina. I ono što smo postigli je da neće biti potrebno učešće", naveo je Radulović.


On je naveo da, kada je riječ o dijelu koji se tiče građevinara, građana i preduzeća koji imaju u ponudi stanove, oni moraju da ispune određene standarde energetske efikasnosti.

„Svi objekti rađeni od 2013. godine na ovamo već imaju te standarde, dok će se za starije objekte morati raditi posebni elaborat o energetskoj efikasnosti“, rekao je Radulović.

Sve vijesti