Zbog pozdrava sudiji ide u zatvor

Autor:

Mileta Pavićević Čiča sprema se da pođe u spuški zatvor na izdržavanje kazne od 20 dana, jer ne želi da plati kaznu od 500 eura koju mu je odredila sudija Suzana Mugoša zbog nedoličnog ponašanja u Višem sudu.

0
A- A A+
Viši sud Foto: MONDOPavićević je prilikom svjedočenja u procesu za navodni pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora, rekao da je po zanimanju četnički vojvoda, a sudiju Mugušu je nazivao "sestrom" i molio je da ga "ne opuča" i "ne nervira".

Zbog nepoštovanja suda Pavićević je kažnjen sa 500 eura.

“Prvi sam u istoriji suda pozdravio sudiju sa ‘Pomaže Bog!’ i eto zaradio po džepu. Nemam namjeru da platim kaznu, već ću je radije odrobijati. I tamo u Spužu ja ću širiti svoju misiju", rekao je Pavićević prenose "Novosti".

"Prvi koji se javio da mi pomogne sa 500 eura bio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, ali sam mu se zahvalio i rekao da ne želim da crkvene pare pune budžet Višeg suda u Podgorici. Blagoslovio je moj odlazak u zatvor i rekao da s obzirom na to da je cijeli moj život jedna velika robija, ovih dvadesetak dana će mi doći kao odmor. Bolestan sam i loše se osjećam. Čekam policajce da mi zakucaju na vrata i odvedu me u Spuž. Davno sam izabrao sam svoj put stradanja i od njega ne odustajem”
, rekao je Pavićević.

"Sudija, sestro, od česa da platim?"Sve vijesti