Osumnjičenoj za ubistvo bebe pritvor 30 dana

Autor:

Sudija za istragu Vladimir Novović odredio je nakon saslušanja Mirjani Došljak Škrijelj (29) osumnjičenoj za ubistvo šestomjesečne bebe pritvor 30 dana, prenijele su TV Vijesti.

Osumnjičenoj za ubistvo bebe pritvor 30 dana Foto: MONDO/Mladen Stojović

Istražni sudija je tako uvažio predlog višeg državnog tužioca Željka Tomkovića da se Došljak Škrijelj odredi pritvor zbogmogućeg uticaja na istragu.

Tokom salušanja u Tužilaštvu Mirjana Škrijelj (29) iz Bara, pravdala je zločin korišćenjem ljekova koje uzima zbog epilepsije.

Istraga treba da utvrdi da li osumnjičena boluje od epilespije kao i koliko ljekovi koje jenavodno uzimala mogu da imaju uticaja na svijest u trenutku izvršenja krivičnog djela, piše Pobjeda.

List navodi da Škrijelj nije prilikom saslušavanja u tužilaštvu, kao ni prilikom saslušanja od strane inspektora u CB Bar, pokazivala emocije.

 Očekuje se da osumnjičena bude danas privedena kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici koji će joj odrediti pritvor.


Pobjeda piše da je tijelo nesrećne bebe otac pronašao u krevecu. Beba je bila zamotana u mušemi i nije davala znakove života.

Otac je odnio dijete u Hitnu pomoć, gdje su ljekari konstatovali smrt nakon čega su ljekari obavijestili policiju i tužilaštvo, poslije čega je obavljena obdukcija.

Nalaz je pokazao da je beba zadavljena mušemom, pa su inspektori obavili poligrafsko ispitivanje koje Mirjana Škrijelj nije prošla.

Prve komšije porodice Škrijelj ispričale su da su u porodici između supružnika bili poremećeni odnosi već duže vrijeme, kao i da se moglo naslutiti da će se desiti nešto lose, navodi Pobjeda.

Sve vijesti