Britanci u panici: OSVETA Putina?! (FOTO)

Autor:

Dok dva ruska vojna broda plove ka Siriji, Britanci strahuju od osvete Vladimira Putina na sopstvenom tlu. Boje se da će biti ugroženi vitalni državni infrastrukturni sistemi...


Dva ruska borbena broda natovarena vojnim vozilima primjećena su na putu ka Siriji, dok svijet iščekuje odgovor Vladimira Putina na napade predvođenje SAD u toj zemlji. Britanski mediji izvještavaju i o mogućem sajber napadu na vitalne britanske infrastrukturne sisteme.

Brodovi su viđeni u nedelju u Bosforu, a bili su na putu ka bazi Tartus na sjeveru Sirije.

Na brodovima su tenkovi, kamioni radar, brzi patrolni čamci, kao i struktura za pokretni most, javljaju britanski mediji.

Fotografije je objavio na društvenim mrežama mornarički posmatrač iz Bosfora Joruk Isik."Dejli mejl" piše i o potencijalnom osvetničkom potezu Rusije i da su državni obaveštajci protekle noći upozorili na mogući sajber napad.

Strepnje je potvrdio i britanski šef diplomatije Boris Džonson, koji je rekao da bi trebalo preduzeti "sve mjere opreza".

Putin: Novi napad dovešće do HAOSA!

Strahuje se da bi mete sajber napada mogli da budu vitalni transportni sistemi, snabdijevanje vodom, gasovodi, banke, bolnice, pa čak i saobraćajna signalizacija.

Obavještajni izvori plaše se i da bi osveta mogla da uključi objavljivanje u javnost takozvanog "kompromata" - kompromitujućih informacija o poslanicima i drugim važnim britanskim političarima.

Zašto mu se rugaju? "Misija ispunjena"

Združene snage SAD, Francuske i Velike Britanije izvele su prije dva dana raketne napade na više ciljeva u Siriji. Naneta je velika materijalna šteta a nema civilnih žrtava jer su o ciljevima obaviješteni Rusija, i preko nje, Sirija.Na Zapadu se "naslađuju": Asade, šta je ovo? FOTO

Sve vijesti