Policija postupila po svim prijavama

Autor:

Crnogorska policija postupila je po svih 28 prijava u vezi sa dešavanjima na dan izbora, saopšteno je iz Uprave policije.

0
A- A A+

teambuilding, policija, policajac Foto: Mondo/Nikoleta Vukčević

Navodi se da je Upravi policije tokom izbornog dana, od ranih jutarnjih sati do 20 sati i pet minuta, prijavljeno 28 događaja na teritoriji Crne Gore, a koji se odnose na dešavanja u vezi sa predsjedničkim izborima.

Kako su objasnili od ovih 28 događaja, u Podgorici je prijavljeno osam, u Nikšiću sedam, u Bijelom Polju sedam, u Pljevljima dva, u Mojkovcu dva, u Budvi jedan i u Andrijevici jedan događaj.

"Službenici Uprave policije su postupili po svakoj prijavi i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U najvećem broju slučajeva, službenici policije su izašli na lice mjesta gdje su obavili službene mjere i radnje. Sa događajima za koja je postojala potreba upoznati su i nadležni tužioci", kaže se u saopštenju.

Navodi se da se najviše prijava odnosilo na negodovanje što osobe nema u biračkom spisku na određenom biračkom mjestu ili na nemogućnost glasanja zbog drugih razloga tehničke prirode (šest slučajeva).

Četiri prijave odnosilie su se na upućene uvrede ili psovke na biračkom mjestu ili u blizini biračkog mjesta, dva na ometanje rada na biračkom mjestu i dva na navodnu kupovinu glasova .

Ostale prijave, po jedan slučaj, odnosile su se na fizički napad na biračkom mjestu, prigovor na biračkom mjestu, navodno vođenje tzv. spiskova birača van biračkog mjesta, otuđenje bedža članu biračkog odbora, otuđenje glasačkog listića, namjeru jednog lica da navodno slomi biračku kutiju.

Prijave su se odnosile i na fotografisanje listića jednog birača, onemogućavanje glasanja jednog lica od drugog fizičkim sprječavanjem, novac koji je posmatrač vidio kod jednog lica a za koji je izrazio sumnju da je namijenjen kupovini glasova.

Navodi se da su se prijave odnosile i na vozilo u kojem se navodno upisuje ko izlazi na glasanje, nesporazum između članova štaba jedne političke partije, oštećenje brave na biračkom mjestu i lupanje na vratima na biračkom mjestu od strane nepoznatog lica nakon zatvaranja biračkog mjesta

Policijski službenici će preduzimati dalje mjere i radnje u komunikaciji sa nadležnim tužiocima.

Tagovi:
Sve vijesti