Knežević neće dobrovoljno u zatvor

Autor:

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević neće se dobrovoljno odazvati na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne zbog napada na policajca, potvrđeno je danas na sjednici Predsjedništva tog saveza.

Knežević neće dobrovoljno u zatvor Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Iz DF je saopšteno da je kazna Kneževiću izrečena u montiranom političkom procesu.

"Predsjedništvo je razradilo konkretne modalitete otpora koji će pružiti državnom teroru koji se već tri godine sprovodi nad našim političkim savezom", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je DF, nakon sjednice Predsjedništva obavijestio zajedničkog opozicionog kandidata za predsjednika Crne Gore Mladena Bojanića o njihovim odlukama.

Iz DF su su kazali da je Bojanić u razgovoru sa članovima Predsjedništva saopštio da on ima konkretan plan kako da pobijedi na narednim izborima, i da je uvjeren da uz podršku opozicije sigurno pobjeđuje na izborima 15. aprila, nezavisno od toga ko će biti režimski kandidat.

"Ali, Bojanić je iskazao lični stav da nije spreman da vodi kampanju i učestvuje na predsjedničkim izborima ukoliko bi ona bila opterećena bilo kakvim građanskim sukobima. Predsjedništvo DF - a je primilo k znanju lični stav Mladena Bojanića i narednih dana će upoznati javnost sa našom konačnom odlukom", navodi se u saopštenju.

Odbijena žalba, Knežević mora u zatvor

Sve vijesti