Milačić: Ovo je podvala i predizborni puč!

Autor:

Kandidat za predsjednika Crne Gore Marko Milačić pozvao predsjednika Državne izborne komisije (DIK) Budimira Šaranovića da podnese ostavku nakon afere oko zloupotrebe potpisa podrške predsjedničkim kandidatima.

Milačić: Ovo je podvala i predizborni puč! Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Milačić je danas na varednoj konferenciji za novinare rekao da se " ni njegov otac ne nalazi u bazi podataka" te da je u pitanju najobičnija podvala.

„Želim da pozovem prvog čovjeka DIK-a, Budimira Šaranovića da podnese ostavku i da kao društvo prezentujemo makar privid demokratije u ovom važnom procesu za izbor predsjednika Crne Gore“, rekao je Milačić.

"Od juče dobijam pozive građana koji tvrde da su zbog toga što su me podržali šikanirani na poslu. Ovom aplikacijom se legalizuje sistem ucjena koji pistoji već 30 godina u Crnoj Gori. Sada svaki poslodavac prostim ukucavanjem matičnog broja svog zaposlenog utvrđuje koga je podržao. Riječ je o jednoj velikoj neustavnoj, a čini mu se čak i kriminalnoj radnji državne izbirne komisije", saopštio je Milačić.

On je rekao da je DIK zapravo " kandidat DPS-a" i da je u pitanju predizborni puč. Milačić
je pozvao i članove DIK-a koji su iz redova opozicije da se pobune protiv nepravilnosti, a ne da „daju legitimitet tom bezakonju i ogromnoj podmetačini i prevari“.

"Ovo će sjutra dogoditi i njima i vratiće se kao bumerang narodu Crne Gore. Iza svega ovoga znamo ko se krije. Isti onaj ili isti oni koji kontrolišu sve u Crnoj Gori", rekao je Milačić.

Milačić se zapitao i ko je podržao ovu aplikaciju i zatražio od DIK-a da odgovore zbog čega su im 10. marta odbili 1500 potpisa.

Milačić: Ovo je maslo režima!

Sve vijesti