Vaso Ulić i dalje može da trguje vinima!?

Autor:

Neke firme osumnjičenog za međunarodni šverc narkotika nisu blokirane mjerama Specijalnog tužilaštva.

Prilikom sprovođenja mjere zabrana raspolaganja imovinom Vasa Ulića, osumnjičenog da je šef mađunarodnog narkokartela, Specijalno tužilaštvo nije iniciralo iste mjere za firme “Monte Shiraz” i “Meldeep Pty Limited”, piše Dan.

 List navodi da to potvrđuju podaci Centralnog registra privrednih subjekata koji pokazuju da je Ulić vlasnik firme “Monte Shiraz” koja se bavi proizvodnjom i prodajom vina, dok je u kompaniji “Meldeep Pty Limited” ovlašćeni zastupnik i predsjednik Upravnog odbora.

Dan navodi da od SDT-a nije dobio odgovor na pitanje zašto nisu sprovedene mjere zabrana raspolaganja imovinom i kada su ove firme u pitanju.

Firma “Monte Shiraz” osnovana je 2010. godine sa adresom upodgoričkom naselju Kakariška gora. Ulić je osnivač ove firme ali se u njoj vodi i kao izršni direktor.

Ulić  naselju Kakariška gora raspolaže od više od 40,000 kvadratnih metara nepokretne imovine. Dan navodi da se na spisku blokiranih pravnih lica i subjekata može naći i kompanija “Meldeep Pty Limited”. Račun ove firme blokiran je zbog 15 eura.

Sve vijesti