Vaso Ulić i dalje može da trguje vinima!?

Autor:

Neke firme osumnjičenog za međunarodni šverc narkotika nisu blokirane mjerama Specijalnog tužilaštva.

Vaso Ulić i dalje može da trguje vinima!? Foto: Printscreen/CRPS

Prilikom sprovođenja mjere zabrana raspolaganja imovinom Vasa Ulića, osumnjičenog da je šef mađunarodnog narkokartela, Specijalno tužilaštvo nije iniciralo iste mjere za firme “Monte Shiraz” i “Meldeep Pty Limited”, piše Dan.

 List navodi da to potvrđuju podaci Centralnog registra privrednih subjekata koji pokazuju da je Ulić vlasnik firme “Monte Shiraz” koja se bavi proizvodnjom i prodajom vina, dok je u kompaniji “Meldeep Pty Limited” ovlašćeni zastupnik i predsjednik Upravnog odbora.

Dan navodi da od SDT-a nije dobio odgovor na pitanje zašto nisu sprovedene mjere zabrana raspolaganja imovinom i kada su ove firme u pitanju.

Firma “Monte Shiraz” osnovana je 2010. godine sa adresom upodgoričkom naselju Kakariška gora. Ulić je osnivač ove firme ali se u njoj vodi i kao izršni direktor.

Ulić  naselju Kakariška gora raspolaže od više od 40,000 kvadratnih metara nepokretne imovine. Dan navodi da se na spisku blokiranih pravnih lica i subjekata može naći i kompanija “Meldeep Pty Limited”. Račun ove firme blokiran je zbog 15 eura.

Sve vijesti