Falsifikovani potpisi zaposlenih u Sudu?

Autor:

Zloupotrijebljen potpis predsjednika Blaža Jovanića, većeg broja sudija i službenika Privrednog suda, a da se radi o navodnoj podršči za kandidaturu dva od tri predsjednička kandidata koji su se kvalifikovali za predstojeće izbore?

0
A- A A+
privredni sud Foto: MONDO

  Privredni sud Crne Gore, reagujući na brojna obraćanja svojih zaposlenlih da nisu dali podršku jednom predsjedničkom kandidatu, kako su to saznali putem aplikacije Državne izborne komisije, provjerom, odnosno pisanom izjavom zaposlenih, utvrdio je da je čak za 84 zaposlenih u sudu došlo

 do zloupotrebe podataka, saopšteno je „Vijestima“ iz ovog suda.

„Naime, svih 84 zaposlenih potvrdili su da nisu dali podršku jednom predsjedničkom kandidatu, odnosno da nisu potpisali listu podrške, niti su u tu svrhu dozvolili da se koriste njihovi matični brojevi“, navodi se u saopštenju.

Iz Privrednog suda su napomenuli „da su sudije provjerom kroz aplikaciju Državne izborne komisije utvrdile da su navodno dale podršku jednom predsjedničkom kandidatu, a javnosti je poznato da su sudije u vršenju svoje funkcije dužne da se uzdrže od bilo kakve političke aktivnosti“.

Sudije su, takođe, potvrdile da nisu potpisale listu podrške. Na ovaj način, smatraju iz Suda, došlo je do grube zloupotrebe podatka zaposlenih u Privrednom sudu Crne Gore, na način što su zlouptrijebljeni njihovi lični podaci, jer su isti korišćeni za podršku jednom predsjedničkom kandidatu.

Svih 84 zaposlenih u Privrednom sudu „odbacuju bilo kakvu vezu sa tim da su svojim potpisom ili davanjem saglasnosti za korišćenje matičnog broja dali podršku tom predsjedničkom kandidatu“.

Na kraju su pozvali nadležne institucije da reaguju na ovakve grube zloupotrebe koje očigledno imaju elemente krivičnog djela i da u što kraćem roku ispitaju kako su se na listi podrške jednog kandidata za predjedničke izbore našli zaposleni Privrednog suda Crne Gore koji su svojim izjavama potvrdili da podršku uopšte nisu dali, odnosno da nisu potpisali tu listu.

Sve vijesti