"Branko Radulović najaktivniji poslanik"

Autor:

Funkcioner DF-a Branko Radulović bio je najaktivniji poslanik na poslednjih devet sjednica Skupštine, a poslanici su radili deset puta manje nego prosječni građani, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

0
A- A A+
Branko Radulović Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Ta nevladina organizzacija objavila je danas podatke o aktivnostima poslanika na sjednicama Skupštine od 15. novembra prošle, zaključno sa poslednjom sjednicom u martu ove godine.

Navodi se da je u tom periodu održano devet sjednica Skupštine koje su trajale 75 sati ili oko 10 radnih dana, pa su "poslanici radili deset puta manje nego prosječni građani".

"Indeks aktivnosti poslanika uključuje sve tipove izlaganja poslanika na plenarnim sjednicama i za svakog poslanika ponaosob pokazuje da li je, sa stanovišta aktivnosti na plenumu, opravdao zaradu koju prima od strane poreskih obveznika", kaže se u saopštenju.

Najaktivniji je poslanik Radulović sa indeksom 3,65, a na drugom mjestu je poslanica tog saveza Branka Bošnjak (3,48).

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović ima indeks 2.95, poslanik Liberalne partije Andrija Popović 2.60, a Predrag Bulatović iz DF 2.34.

Poslanici DF Milan Knežević i Milutin Đukanović imaju indeks 2.21, odnosno 1.89, a slijede
Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore 1.63, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Sekulić 1.59 i Budimir Aleksić iz DF 1.55.

Prema podacima MANS-a, ima i poslanika koji se ni na jednoj od devet sjednica nisu javili za riječ. To su poslanici DPS-a Andrija Nikolić, Miodrag Vuković i Radule Novović.

"Vjerujemo da će platforma koju predstavljamo, biti podstrek poslanicima da ulože dodatan napor u obavljanje poslaničke funkcije, a građanima ponuditi objektivne parametre za vrednovanje njihovog rada. Sve ovo za ishod ima podizanje kvaliteta rada najvećeg zakonodavnog doma, što je cilj kojem MANS ostaje trajno posvećen", kaže se u saopštenju.

Monitoring i izrada baze se realizuju u sklopu projekta Unapredjenje parlamentarnog nadzora i odgovornosti u Crnoj Gori, koji podržava Demokratski fond Ujedinjenih nacija.

Sve vijesti