Izabran izvođač radova za vrtić u Staroj Varoši

Autor:

Izvođač radova na vrtiću “Đine Vrbice” u Staroj varoš izabran je, a radovi se očekuju ubrzo, u zavisnosti od vremenskih prilika, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

0
A- A A+
djeca igralište vrtić igra park Foto: MONDO/Gordana Bojanić Ilustracija

  Prostor je na adaptaciju ustupio Glavni grad, a radovi na njemu predstavljaju samo dio napora na proširenju kapaciteta predškolskih ustanova, dodaju iz tog resora.

Savjetnica za odnose sa javnošću Ministarstva prosvjete, Milica Lekić istakla je da Ministarstvo i predškolske ustanove šire prostorne kapacitete vrtića na dva načina.

"Prvi je rekonstrukcijom već postojećih objekata koji se ustupaju na adaptaciju, u čemu je uspjeha do sada imala ustanova “Đina Vrbica”. Ona je ranije dobila prostor od Resursnog centra “Podgorica”, adaptirala ga spostvenim sredstvima i prilagodila za boravak preko stotinu djece. Nakon toga je dobila prostor u Staroj varoši od Glavnog grada, a nedavno je izabrala i izvođača radova, pa se, kako smo obaviješteni, radovi očekuju ubrzo. Dugoročno gledano, Ministarstvo radi na izgradnji sedam vrtića sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz projekat vrijedan 17 miliona eura, i ti vrtići su u različitim fazama”, navela je Lekić.

Direktor Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica” Vuk Stanišić izložio je detalje o adaptaciji novog prostora u Staroj varoši.

“Prostor koji je dobijen od Glavnog grada je oko 190 m2 i u njegovom sastavu će biti tri radne sobe. Završen je tender za izbor izvođača radova i to je DOO Refena. Procijenjena vrijednost radova je 61 000 eura, a kapacitet ovog objekta biće oko 120 djece. Grupe u ovoj jedinici će biti organizovane u skladu sa potrebama, a u ovom trenutku pretpostavlja se da će to biti dvije vrtićke i jedna jaslena grupa”, naveo je Stanišić.

Lekić je ponovila u kojoj su fazi ostali objekti vrtića koji se grade u okviru projekta sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope.

"Za objekat u Ulcinju je nedavno riješeno pitanje imovinsko-pravnih odnosa, za objekte u Tuzima i Baru se radi na izboru izvođača radova, za objekat u Pljevljima uskoro se očekuje raspisivanje tendera za izgradnju, a za objekat u Bloku 6 je u toku izrada glavnog projekta. Poznato je da se u prvoj godini očekuje i završetak vrtića na Starom aerodromu", navela je ona.

Takođe, Kapitalnim budžetom za ovu godinu planirane su i aktivnosti na izgradnji vrtića u City kvartu.

Sve vijesti