Evropa pred bijelim udarom! Stiže nam hrpa snijega

Autor:

U Evropi u naredna 72 sata očekuju se ogromne količine snijega, upozoravaju meteorolozi. Sniježne padavine i u zemljama Balkana, već kritično u Hrvatskoj.

1
A- A A+
Žabljak Foto: Mondo/Marija MirkovićMeteorološki model ARPEGE tako predviđa da će u Evropi u naredna 72 sata pasti zaista velika količina snijega.

Najgore će biti u zapadnim Alpama, sjevernim Apeninima i u sjevernim Dinaridima (u Hrvatskoj), prenose hrvatski mediji.

Stiže LEDENI TALAS!Na sjeverozapadu Italije, u zapadnim Alpama, očekuje se do metar novog snijega.Snijeg otežava saobraćaj u velikom dijelu Hrvatske - Lici, Gorskom kotaru, centralnom i sjeverozapadnom dijelu zemlje, a neke škole su zatvorene.

Zbog jakog vjetra na snazi su ograničenja između svetog Roka i Maslenice, čvorova Kikovice i Delnica na krčkom mostu.

Ni danas u većini škola na područjima gdje snijeg stvara poteškoće nema nastave, a u pomoć stanovnišvu dolazi i vojska.

Inače, tokom noći je napadalo novih dvadestak centimetara snijega na sjeveru zemlje, najviše na bednjanskom, ivanečkom i štrigovskom području.

SNIJEG NA SJEVERU CRNE GORE, MOŽDA I U PODGORICI

Sniježne padavine očekuju se ovog vikenda na sjeveru Crne Gore ali i u nižim predjelima centralne regije. Provijavanje sniježnih pahulja možemo očekivati i u Podgorici u nedjelju i početkom naredne sedmice.

Temperature vazduha biće u osjetnom padu u čitavoj državi. Na sjeveru se očekuju ledeni dani sa maksimalnim dnevnim temperaturama do minus 13 stepeni. Minus se u ponedjeljak očekuje i u nekim gradovima na primorju kao i u Podgorici.

Sve vijesti