Šta je povod prebijanja mladića u Podgorici?

Autor:

Mladići tvrde da su napadnuti bez povoda, policajci imaju svoju verziju događaja...

8
A- A A+
teambuilding, interventna, policija, policajac Foto: Mondo/Nikoleta Vukčević

Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapšeno je pet policijskih službenika-pripadnika interventne jedinice koji će biti privedeni radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo - zlostavljenje, na štetu tri građanina i falsifikovanje službene isprave.

Za prebijanje su osumnjičeni pripadnici Interventne jedinice policije M.V., M.S., V.M., S.F. i M.B..

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je odmah nakon objavljivanja snimaka torture koju su počinili policijski službenici nad građanima, formiralo predmet i preduzelo hitne radnje u cilju prikupljanja dokaza i podataka značajnih za rasvjetljavanje događaja, identifikovanja policijskih službenika, oštećenih lica i očevidaca događaja", saopšteno je iz Tužilaštva.


Nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako brutalno prebijaju trojicu mladića, pet pripadnika Interventne jedinice suspendovano je s posla. Vođa jedinice je smijenjen na zahtjev direktora policije Slavka Stojanovića.

Pretučeni mladići sinoć su saslušani u Osnovnom tužilaštvu. Oni su , kako prenosi Pobjeda, kazali da su napadnuti bez povoda, te da je postupanje policajaca bilo neprofesionalno i nedopustivo. Protiv mladića vodi se postupak za narušavanje javnog reda i mira.

"Vijesti" prenose da su policajci jednom mladiću zadali oko 14 udaraca, drugom 11, a trećem tri udarca. Momka koji je dobio najviše batina nekoliko puta su bacali na pločnik. Jedan od policajaca je jednom od mladića nekoliko puta glavu udario o zid. Na snimku se vidi da mladići nisu pružali nikakav otpor.

Podgorica: Policajci brutalno pretukli mladićeMediji su objavili da se na snimku vide policajci M.V., S.F., V. M., M. S. i M. B. kako brutalno prebijaju J. B. (18), S. N. (23) i M. D. (27) u Njegoševoj ulici u Podgorici.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz policije, pripadnici Interventne jedinice su u subotu veče obilazili grad, a oko tri sata ujutro su prošli Hercegovačkom ulicom pored mladića koji su im navodno dobacivali ružne riječi i nazivali ih “pandurima”. Tada, prenose “Vijesti”, policajci nijesu reagovali, ali kada su prošli i drugi put i čuli, navodno, iste uvrede izašli su iz vozila i pretukli mladiće. Nakon što su dobili batine, mladići su privedeni u Centar bezbjednosti, navodno, zbog prekršaja - vrijeđanje i omalovažavanje službenog lica.

"Vijesti" prenose i da su se mladići izvinjavali policajcima, te da je konflikt između policajaca i građana “izglađen” pa protiv pretučenih mladića tada nije podnijeta nikakva prijava, a nije sačinjena i službena zabilješka o primjeni sredstava prinude. Za incident koji se dogodio u petak veče u centru Podgorice saznalo se tek nakon objavljivanja snimka. Slučaj  je u rukama tužioca, a pripadnici Interventne jedinice mogli bi ostati bez posla ili biti novčano kažnjeni.

Policajci udaljeni s posla, smjene u Interventnoj

Sve vijesti